EKONOMİ
Giriş Tarihi : 12-01-2024 17:17

En düşük emekli maaşı için 7 bin 500 TL açıklaması: Kabine'de ele alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli aylıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için çalışma yapıldığını belirterek, "Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak" dedi.

En düşük emekli maaşı için 7 bin 500 TL açıklaması: Kabine'de ele alınacak

Yılmaz, SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacaklarını belirterek, "Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı var. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak" dedi.

Kira artışlarında ki yüzde 25 sınırıyla ilgili soruları cevaplayan Yılmaz, "Kaldırılması için alınmış bir karar yok. 2024 dezenflasyon yılı, çözüm enflasyonu düşürmek" diye konuştu.

Yılmaz, hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Amacımız makro istikrarı sağlamak, büyümeyi hızlandırmak. Güven ortamı önemli. Yapısal adımlar büyüme perspektifimizi güçlendiriyor. Enflasyonda yıl ortasında belirgin bir düşüş bekliyoruz. Enflasyonla çok yönlü ve koordineli mücadele devam edecek. TCMB araçlarını kullanmaya devam edecek. Türkiye’deki disiplinli yaklaşım daha fazla sermayeyi cezbedebilir."

AdminAdmin