EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-10-2023 15:42

Endonezya Büyükelçisinin SAÜ ziyareti

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü, Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama’yı ağırladı.

Endonezya Büyükelçisinin SAÜ ziyareti

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü, Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama’yı ağırladı.

Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama ile yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Uluslararası Ofis Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Tuba Tatar, Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Naziye Dirikgil katıldı.

Toplantının detayları hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Dr. Naziye Dirikgil, Türkiye’de Endonezyalı öğrencilerin en çok Sakarya Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü bundan dolayı yeni atanan Endonezya Büyükelçisi Purnama’nın üniversitemizi ziyaret ettiğini belirtti.

Görüşmenin devamında Ocak ayında SAÜ’de Uluslararası Akreditasyon konulu workshop düzenleneceğini ve workshop’un ilerleyen süreçlerinde daha akademik temaların işleneceğini belirten Dr. Dirikgil, “Endonezya Büyükelçimiz Endonezya’daki devlet üniversiteleriyle ve oradaki özel sektörlerle iletişime geçerek onları da workshop’a dahil edip, geniş katılımlı güzel bir akademik faaliyet gerçekleştirmekte yardımcı olacağını belirtti” diye konuştu.

Toplantıya Endonezya Öğrencileri Topluluğu Başkanı Sabilillah Nurhamidin’in ve Endonezyalı bir öğrencinin de katıldığını belirten Dr. Dirikgil, Endonezyalı öğrencilerin Sakarya’ya adapte olmakta bir sıkıntı yaşamadıklarını, eğitim sisteminden memnun olduklarını ifade etti.

AdminAdmin