GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2023 13:01

“Engellemelere rağmen tüm Dünyaya hakkı haykıracağız”

MTTB Sakarya İl Başkanı Hüseyin Yetkiner, “Kudüs” konulu konferansın engellenmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

“Engellemelere rağmen tüm Dünyaya hakkı haykıracağız”

MTTB Sakarya İl Başkanı Hüseyin Yetkiner, “Kudüs” konulu konferansın engellenmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya İl Başkanı Hüseyin Yetkiner, Trabzon İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan “Kudüs” konulu konferansa karşı çıkan CHP’li meclis üyelerine tepki gösterdi. Söz konusu kişilerin engelleme çabalarına rağmen konferansın gerçekleşeceğini belirten Başkan Hüseyin Yetkiner, “Milli Türk Talebe Birliği olarak 100 yılı geçmiş mazimizde her zaman hakkı savunmuş, hak tarafta durmuş ve hakkı haykırmışızdır. Bundan sonra da bir kısım şer odaklarından korkup, haktan vaz geçeceğimizi düşünenler şunu iyi bilsinler ki: bizleri susturamaz, bizleri sindiremez, güneşi balçıkla sıvayamazsınız” dedi.

"BAZI ÇEVRELERİN HOŞUNA GİTMEDİ!"

Engelleme çabalarına rağmen programın iptal edilmediğini ve aynı gün ve saatte “Kudüs” programının gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Yetkiner, “Milli Türk Talebe Birliği olarak Trabzon’da Halil Konakçı hocamız ile gerçekleştireceğimiz "Kudüs" konulu programımız bir kısım odakları rahatsız etmiş, bu zor günlerinde haklı davamız Kudüs'ü konuşmamız bazı çevrelerin hoşuna gitmemiştir. Bu hoşnutsuzluğun tezahürü olarak CHP'li meclis üyeleri Halil Konakçı hocamızı hedef alarak, programımızın iptal edilmesine yönelik faaliyet yürütmüşlerdir. Bu süreçte Maçka Belediye başkanı Dr. Koray Koçhan haklı davamızda bize destek olmuş ve arkamızda durmuştur” şeklinde konuştu.

"TÜM DÜNYAYA HAYKIRACAĞIZ"

İslam’ın ilk kıblesi karşısında tek yumruk olunması gerektiğini ancak söz konusu şahısların destek değil engel olma çabasında olduklarını belirterek tepki gösteren MTTB Sakarya İl Başkanı Hüseyin Yetkiner, “İlk kıble, Peygamber efendimizin miraca yükseldiği şehir, Hz. Ömer’in fethettiği, Selahaddin’in mühürlediği, ecdadımız Osmanlı'nın bize emanet ettiği Kudüs'ün sonuna kadar destekçisiyiz. Kürsüye çıktığında hakkı haykıran, hak davanın yılmaz sözcüsü, kıymetli Halil Konakçı hocamızın sonuna kadar arkasındayız. Milli ve manevi değerlerimize yabancı olduğunuz gibi dünyanın kör, sağır ve dilsiz olduğu Filistin konusunda da yine elinizi taşın altına koymak yerine engel olma çabasındasınız. Ama biliniz ki; biz, haklı davamızdan asla dönmeyeceğiz. Halil Konakçı hocamız ile beraber "Kudüs" konulu programımızı gerçekleştirecek ve bu haklı davayı tüm dünyaya bir kez daha haykıracağız” ifadelerini kullandı.

EditörEditör