GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-02-2024 13:06

Engellilerin Sorunlarına Dikkat Çekildi!

Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslı Çam, engellilerin her zaman yanında olduklarını ve engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Engelli vatandaşların toplumsal hayatta daha aktif bir şekilde yer alabilmeleri için engellilerin sosyal hayata katılımlarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Çam, yapılan hizmetleri engellilerin ihtiyacına göre şekillendirdiklerini ifade etti.

 Engellilerin Sorunlarına Dikkat Çekildi!

Empati ve Destek Çağrısı:

Çam, "Herkesin hayatında farklı farklı sıkıntıları olabilir. Sizlerin de engeli olarak bir zorluğunuz var ama; ‘Rabbim, bu dünyada yaşamış olduğumuz sıkıntılara, öteki dünyada mükafatıyla karşılık versin’ diye dua ederiz." dedi. Hiç kimsenin engelini kendi tercihi olarak seçmediğini ve engellilik durumunu Allah'ın vermiş olduğu bir nimet olarak gördüklerini vurgulayan Çam, "Engelim olsa ne yapardık, çocuğum engelli olsa ne yapardım, eşim engelli olsaydı neler yapmamız lazımdı şeklinde empati yaptığımızda sizleri çok daha iyi anlayabiliyoruz. Herkes bu empatiyi yaparsa hiçbir problemimiz kalmaz. Sizler de bu sayede hiçbir sorun yaşamazsınız" ifadelerini kullandı.

98Fe0956 51Ee 4Ac9 Adb0 E21Ed084F4B9

Toplumla Birlikte Olmak:

Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve toplumla birlikte olması için sorunlarına dikkat çekmek amacıyla tüm vatandaşları destek olmaya davet eden Başkan Çam, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermeliyiz. Engelli olmanın bir engel olmadığı ve bizler dernek olarak biz üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmek için büyük bir çaba içerisindeyiz" dedi.

EditörEditör