GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-09-2023 00:15

Erdoğan dünyaya seslendi: Karabağ Azerbaycan toprağıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda dünyaya seslendi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Artık herkesin kabul ettiği gibi, Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir" dedi.

 Erdoğan dünyaya seslendi: Karabağ Azerbaycan toprağıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile Kuzey Afrika ve Sahel bölgesinde vekalet savaşlarının terörizmi körüklediğini ve uluslararası güvenlik iklimini tehlikeli bir şekilde kötüleştirdiğini vurguladı. Erdoğan, bu konuda yaptığı açıklamada, terör örgütlerinin küresel güçlerin ihtiraslarını kullanarak büyüdüğünü, teknolojik gelişmelerin ve kötüleşen sosyo-ekonomik şartların etkisiyle adeta bir salgın gibi geniş coğrafyalara yayıldığını belirtti.

Ayrıca, yabancı karşıtlığı, ırkçılık ve İslam düşmanlığının yeni bir krize dönüşme emarelerinin son bir yılda endişe verici boyutlara ulaştığına dikkat çekti. Bu durumun uluslararası ilişkilere ve güvenliğe ciddi zararlar verebileceğine işaret eden Erdoğan, uluslararası toplumun terörizmle mücadelede daha etkili bir şekilde işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları, uluslararası güvenlik ve terörle mücadele konularına dikkat çekmek amacıyla yapılmış önemli bir uyarı olarak değerlendirilebilir.

AdminAdmin