DÜNYA
Giriş Tarihi : 07-09-2023 13:10   Güncelleme : 07-09-2023 13:10

Erdoğan-Putin görüşmesinden günler sonra Rusya'dan kritik açıklama: Türkiye kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin arasında Soçi'de gerçekleşen toplantının ardından yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Rusya ve Türkiye'nin 1 milyon ton tahıl tedariki konusunda anlaşmaya vardığını belirtti.

Erdoğan-Putin görüşmesinden günler sonra Rusya'dan kritik açıklama: Türkiye kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devamına ilişkin somut bir sonuç çıkmazken Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gruşko, Rusya ve Türkiye 1 milyon ton tahıl tedariki konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.

RUSYA'NIN ŞARTLARI VARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü Rusya lideri Putin'in davetlisi olarak Soçi'ye gitti. İki lider heyetleri ile birlikte ülkeler arasındaki ilişkileri ve Rusya'nın çekildiği tahıl anlaşmasını görüştü. Yapılan açıklamada anlaşmanın devamı için net bir sonuç çıkmazken, Putin, "Biz tahıl anlaşmasını canlandırmaya hazırız. Yeni anlaşma için Rusya'ya yaptırımların kaldırılması gerekiyor. Ben bunu sayın Erdoğan'a açıkça söyledim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan-Putin görüşmesinden günler sonra Rusya'dan kritik açıklama: Türkiye kabul etti

"ANLAŞMAYA VARILDI"

Rusya kanadı dün de Afrika'ya gönderilmesi planlanan 1 milyon ton tahılın sevkiyatını Türkiye'nin idare etmesi konusunda prensipte anlaşma sağlandığını duyurdu. Plana göre gönderilmesi planlanan tahıl Katar'ın finansal desteği sayesinde düşük fiyattan satılacak. Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Aleksandır Gruşko "Prensipte tüm anlaşmalara varıldı. Sevkiyata ilişkin planın teknik yönleri üzerinde çalışmak için yakın gelecekte tüm taraflarla çalışmaya başlamayı bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Politika Dünya Güncel Haberler

AdminAdmin