GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-02-2024 18:11

Erdoğan Sakarya'da! Şehir Hastanesi Tarihi Belli Olmadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da yaptığı miting de bitimi merakla beklenen 1000 yataklı Sakarya Şehir Hastanesi için açıklama yaptı. Erdoğan, Sakarya Şehir Hastanesi için tarih vermezken, akıllara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un 2022 yılında TV264'deki Gazeteciler Soruyor programında yaptığı açıklama geldi.

Erdoğan Sakarya'da! Şehir Hastanesi Tarihi Belli Olmadı!

31 Mart Yerel seçimleri kapsamında Sakarya'da miting yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Sakarya'da bitimi merakla beklenen 1000 yataklı Sakarya Şehir Hastanesi için açıklama yaptı. Erdoğan şehir hastanesinin bitişi ile ilgili tarih vermezken şu ifadeleri kullandı; "Yapımı süren 1000 yataklı Sakarya Şehir Hastanemizi inşallah en kısa sürede tamamlayıp hizmete açacağız." ifadelerini kullandı.

Akıllara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz 2022 yılında TV264'ün fenomen programı olan Gazeteciler Soruyor programında Sakarya Şehir hastanesi ile ilgili olan açıklamaları geldi. Yavuz, o programda Sakarya Şehir Hastanesi yapım ihalesini kazanan firma sahibi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçen diyaloğu açıklamıştı.

Yavuz şu ifadeleri kullanmıştı;

 “Ben bu firmanın sahibiyle görüştüm, dedim ki bakanımızla, Cumhurbaşkanımızla konuşuyoruz lütfen sende duyarlı ol. Dedi ki bana ‘daha yeni Cumhurbaşkanımız bana dedi ki ne yap yap Sakarya’daki hastaneyi 2023 geçmeden bitir”
O haberi okumak için tıklayınız

Erdoğan'dan "1000 Yataklı Şehir Hastanesi" açıklaması - Sakarya Son Dakika

Herkes Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya Şehir Hastanesi ile ilgili yapacağı açıklamaları beklerken Erdoğan, tarih vermedi.

İşte Erdoğan'ın Sakarya mitinginde söylediği sözler;

Erdoğan, “Sakarya'da son 21 yılda 183 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Eğitimde, şehrimize 3 bin 642 adet yeni derslik kazandırdık. İkinci devlet üniversitesi Sakarya Uygulamalı Birimler Üniversitesi'ni kurduk. Gençlik ve sporda 14 bin 500 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 28 bin kişi kapasiteli şehir stadyumu başta olmak üzere 88 spor tesisi inşa ettik. Sakaryalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 4 buçuk milyar lira tutarında kaynak aktardık. Adalette, 20 bin metrekare açık ve 103 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir adliye sarayı yapıyoruz.
Sağlıkta, bin 300 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi başta olmak üzere toplamda bin 946 yataklı 23 hastanenin de aralarında olduğu 59 adet sağlık tesisini hizmete açtık. Yapımı süren bin yataklı Sakarya Şehir Hastanemizi inşallah en kısa sürede tamamlayıp hizmete açacağız. TOKİ vasıtasıyla 8 bin 501 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik.
Kentsel dönüşümle; şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz bin 740 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Şehrimizdeki 7 adet atık su arıtma tesisiyle belediye nüfusunun yüzde 98'ine hizmet veriyoruz. Sakarya'da 2 Millet Bahçesi yaptık. Ulaştırmada; 133 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu toplamda 401 kilometreye çıkardık. Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul'a ulaşımı kolaylaştırdık” şeklinde konuştu.

EditörEditör