Namaz çıkışı gazetecilerin bayramını tebrik eden Erdoğan, Kurban Bayramı’nın birlik, beraberlik ve dayanışma günü olduğunu vurgulayarak, “Bayramlar sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dayanışma günleridir. Kurban Bayramı aynı zamanda bir teslimiyet ve yakınlaşma bayramıdır” ifadelerini kullandı.
Hac ibadetine de değinen Erdoğan, Arafat’ta yaşanan birlik ruhuna işaret ederek, hacdan dönüşlerin başladığını belirtti ve bu manevi atmosferin tüm İslam dünyasına yayılması temennisinde bulundu.
“Gazze’de yaşananlar bu bayramda ayrı bir duruş”
Konuşmasının en dikkat çeken bölümünde Gazze’deki saldırılara değinen Erdoğan, bölgede yaşananların bu bayramın hüznünü artırdığını söyledi.
Erdoğan, Gazze’deki insani krize ilişkin olarak, “Filistin’de, Gazze’de yaşananlar bizler için bu bayramda ayrı bir duruş” ifadelerini kullandı ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu hedef alarak sert değerlendirmelerde bulundu.
Ayrıca sosyal medya üzerinden de bayram mesajı paylaşan Erdoğan, Gazze başta olmak üzere farklı coğrafyalarda bayramı acıyla karşılayanlara dayanışma mesajı gönderdi. Mesajında, İslam dünyası için barış, esenlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.
































