GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-03-2024 12:55

Erenler'e göçmen kenti kurulacak

Düzensiz göçmenlerin barınması için Erenler’de konteyner kent kurulması için yaptığı ikinci ihale sonuçlandı. İhaleyi 1 milyon 693 bin liraya kazanan YCY Mühendislik, 90 gün içerisinde bölgeye 15 konteynerlik yaşam alanı oluşturacak.

Erenler'e göçmen kenti kurulacak

Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, düzensiz göçmenlerin barınması için Erenler’de konteyner kent kurulması için yaptığı ikinci ihale sonuçlandı. İhaleyi YCY Mühendislik Hafriyat firması 1 milyon 693 bin liraya kazandı. 12 Şubat’ta yapılan ihale kapsamında, Düzensiz Göçmen Muhafaza Alanı’nda ilk etapta 15 konteyner inşa edilecek.

 

BİR DÖNÜMÜN ÜZERİNDE

Yüklenici firma YCY Mühendislik 1200 metrekare alan üzerinde konteynerlerin altyapısını hazırlayıp yerleştirilecek. Valilik ihalenin ardından firmaya bu hafta içerisinde yer teslimi yapacak. Şirket 90 gün içerisinde konteynerleri tamamlayarak geçici kabulü için Valiliğe teslim edecek. Konteynerlerin bir tanesi 21 metrekare olacak. Yaşam alanının etrafı çitlerle çevrilecek.  Alanda iki yemekhane, iki idare binasının yanı sıra bir depo alanı da inşa edilecek.

EditörEditör