GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-03-2024 13:25

Ergül, köy ziyaretlerine devam ediyor

İyi Parti Adapazarı Belediye Başkan Adayı Türker Ergül, köy ziyaretlerine devam ediyor. İftarın ardından kahvehane ziyaretlerine ağırlık veren Ergül, Hacıramazanlar, Hacılar, Budaklar ve Dağdibi mahallelerindeki kahvehaneleri gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Ergül, köy ziyaretlerine devam ediyor

İyi Parti Adapazarı Belediye Başkan Adayı Türker Ergül, köy ziyaretlerine devam ediyor. İftarın ardından kahvehane ziyaretlerine ağırlık veren Ergül, Hacıramazanlar, Hacılar, Budaklar ve Dağdibi mahallelerindeki kahvehaneleri gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Adapazarı Belediye Başkan Adayı Türker Ergül, köy ziyaretleri kapsamında iftardan sonra köy kahvehanelerine giderek köy kalkındırma ve tarıma destek projelerini anlatıyor.

Ziyaretleri sırasında, çiftçiler için planladıkları destek programını anlatan Ergül, tarım ve hayvancılığı çok önemsediklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

Tarımla uğraşan köylümüze ilk etapta “20 Milyon TL Cansuyu” projemiz var. Belediye olarak çiftçimize gübre ve tohum desteği sağlayacağız. Bunun yanı sıra ilçemizin iki önemli noktasında kooperatif kurarak çiftçimize destek olacağız. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükselterek köyde üretimin devam etmesini sağlayacağız. Ülkemizde tarım ve hayvancılık yeterince desteklenmediği için artık maalesef kendi kendine yeten bir ülke değiliz. Bakıyoruz market raflarına çoğu ürün yerli malı değil ithal mal. Neyle geliyor bunlar ülkeye, dövizle geliyor. Hal böyle olunca zamlar ardı artına geliyor. Bütün bu geçim sıkıntısının altında üretememek yani tarım yapamamak yatıyor. Adapazarı gibi kaliteli, verimli toprakları olan bu güzelim memlekette tarım arazileri imara açılıyor. Bunun vatana ihanetten farkı yok.”

İktidar partisinin tarım ve hayvancılığı destekleyecekleri yönünde yaptıkları açıklamaları da eleştiren Ergül; “Bakıyoruz şimdi iktidar adayları tarıma destek vereceğiz diye açıklamalar yapıyorlar. Kendilerine soruyorum; Şimdiye kadar sizi tutan mı vardı? Kiloyla alınan sebzeden, meyveden tane tane alır hale geldik. Pazarda fiyatlar aldı başını gidiyor. Çiftçi artık ektiği üründen kazanamadığı için tarlasını ekemiyor. Tarımda girdiler öyle arttı ki çiftçi tarlasını ekince zarar eder hale geldi. Bu bereketli topraklar ziyan ediliyor. Bu yanlıştan dönmek için artık İYİ Belediyeciliğin göreve gelmesi şart” dedi.

3220Ee91 16A5 411F Ad6B F2C2Ef43084DA30Ffbec 51Bb 4Bad A177 F0A146C1Ee8901D1A2A6 A5Da 4934 Ac72 99A8Ac1B0606

EditörEditör