GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2024 13:57

Erzincan'daki Maden Kazasında Son Durum: Bakan Açıkladı

Erzincan'daki maden faciasında Enerji Bakanı'ndan önemli açıklamalar: İşçilerin çatlak tespiti doğrulandı.

Erzincan'daki Maden Kazasında Son Durum: Bakan Açıkladı

Erzincan'da yaşanan maden faciasıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, faciaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, bir gazetecinin "Olay günü işçilerin bir çatlak tespit ettiği ve bunun üzerine tahliye olduğu iddiası doğru mu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bu yönde bize de iletilen bir bilgi var ve bu doğrultuda işçilerin tahliye edildiği doğru. 9 arkadaşımızın kontrol amaçlı döndüğü ve bu hadiseye yakalandığı doğru." 

Bayraktar, maden kazasının ardından yapılan arama çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Bayraktar, heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçtiklerini belirtti. Kazayla ilgili olarak 8 yönetici ve personelin adliyeye sevk edildiğini söyleyen Bakan Bayraktar, önümüzdeki saatlerde ve günlerde ilave soruşturmaların yapılacağını da aktardı.

Öte yandan, İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarının 2 bin 722 personelle gerçekleştirdiği çalışmalara, çeşitli teknolojik ekipmanlar da dahil ediliyor. Bu ekipmanlar arasında metale duyarlı dronlar da bulunuyor. Ekipler, teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit ederek çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırıyor. AFAD ekipleri, belirlenen alanlarda çubuklarla arama yaparken, yüzeysel sondalama çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

 

 

 

EditörEditör