GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 18:27

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye Yine Hapis Cezası!

Fransa'da eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi sarsan bir gelişme yaşandı. 2012'deki cumhurbaşkanı seçiminde yasa dışı finansman sağlamak suçundan 6 ayı ertelenmiş 1 yıl hapis cezasına çarptırılan Sarkozy, bu kez de "Bygmalion" olarak bilinen "telekulak" davasında temyiz mahkemesi tarafından aynı cezaya çarptırıldı.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye Yine Hapis Cezası!

Yasa Dışı Finansman:

Mahkeme, Sarkozy'nin 2012'de kaybettiği cumhurbaşkanı seçim kampanyasında yasal sınır olan 22,5 milyon avroluk harcamanın 20,3 milyon avro üzerine çıkarak 42,8 milyon avro harcadığını ve bu finansmanın bir kısmının yasa dışı yollarla sağlandığını tespit etti.

Sahte Fatura İddiaları:

Sarkozy'nin seçim harcamalarının parti faaliyeti gibi gösterilmesi için kampanyayı yürüten Bygmalion şirketinden sahte fatura aldığı ve şirketin de Sarkozy'nin masraflarını gizlemek için sahte fatura düzenlediği öne sürülmüştü.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e hapis cezası

Seçim Kampanyası Direktörünün İtirafı:

Seçim kampanyası direktörü Jerome Lavrilleux, 2014'te şirketin düzenlediği mitinglerin maliyetinin düşürüldüğünü ve parti harcaması olarak faturalandırıldığını itiraf etmişti.

Sarkozy'nin Önceki Cezası:

Sarkozy, "telekulak" davasında 2021'de de 1 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak bu kararı temyize taşımıştı. Kasım 2023'te savcılık da dava kapsamında Sarkozy hakkında 1 yıl tecilli hapis cezası talep etmişti.

EditörEditör