GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-04-2024 12:11

Etiketsiz Ürün Satışı Dikkat! SATSO Üyelerini Uyardı!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu, sahaya çıkarak SATSO üyesi ticaret erbaplarına “Etiketsiz Ürün Satışı” konusunda önemli uyarılarda bulundu. Komisyon üyeleri, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca ve Çark Caddesi Esnaf ve İş Adamları Derneği (CADDER) Başkanı Yaşar Yıldırım’ın da katılımıyla Çark Caddesi’ndeki işletmeleri ziyaret ederek, etiketsiz ürün satışının cezai sonuçları hakkında bilgi verdiler.

Etiketsiz Ürün Satışı Dikkat! SATSO Üyelerini Uyardı!

Son dönemde artan şikayetler üzerine harekete geçen komisyon, işletme sahiplerini etiketsiz ürün satışının yol açabileceği maddi kayıplar ve cezai yaptırımlar konusunda uyardı. Ziyaretlerde, etiketleme konusundaki ufak bir aksaklığın bile ciddi sonuçlara yol açabileceği vurgulanırken, işletme sahiplerinin de bu konuda bilinçlendirilmesi amaçlandı.

SATSO Ticaret AR-GE Komisyonu Doğal Üyesi Behlül Bayrak, yaptığı açıklamada, komisyonun üyelerin sorunlarını çözmek ve ticari faaliyetlerinin canlanmasına katkıda bulunmak için çalıştığını belirtti. Bayrak, etiketsiz ürün satışının hem işletmelere hem de tüketicilere zarar verdiğini ve bu konuda bilinçlendirmenin önemini vurguladı.

Ticaret Ar Ge Komisyonu 20240412 (4)

Bayrak ayrıca, “Bilgi, eğitim ve uygulama” mottosunu benimsediklerini ve bu konudaki bilgilendirme çalışmalarını sahaya yaygınlaştıracaklarını ifade etti. Ticaret AR-GE Komisyonu’nun, Odamızın ticaret ile iştigal olan üyelerinin kanun koyucular tarafından yeni çıkan yasalar ve yaptırımların cezai işlemlerle sonuçlanmaması adına sahada olmaya devam edeceğini ve ticaretin sağlıklı şekilde işlemesi ve mağduriyet yaşanmaması için çalışmalarını sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Ticaret Ar Ge Komisyonu 20240412 (1)

AdminAdmin