2020 yılında diyaliz tedavisine başlayan Küçük, ilk üç yıl boyunca merkezde tedavi gördü. Ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yürütülen ev hemodiyalizi programına dahil oldu. Gerekli eğitimi tamamladıktan sonra ücretsiz temin edilen cihazla tedavisini evinde sürdürmeye başladı.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir ve SEAH Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Hamat Dheir, Küçük’ü evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Özdemir, ev hemodiyalizinin hastalara önemli avantajlar sunduğunu belirterek, eğitim sürecini tamamlayan hastaların tedavilerini ev ortamında sürdürebildiğini söyledi. Uykuda bağlanabilen sistem sayesinde sosyal yaşamın daha az etkilendiğini, ilaç kullanımının da azalabildiğini ifade eden Özdemir, uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşların kamu hastanelerine başvurabileceğini kaydetti.
Prof. Dr. Hamat Dheir ise diyaliz hastalarında gebelik ihtimalinin düşük olduğuna dikkat çekerek, gebelik gerçekleştiğinde tedavi planının özel olarak düzenlendiğini vurguladı. Gebeliğin başından itibaren ev hemodiyalizinin önerildiğini belirten Dheir, hastanın haftada 3 gün 6-8 saat süren seanslarla yaşamını sürdürdüğünü, gebelik döneminde ise bu sıklığın artırıldığını ifade etti.
Hülya Küçük, “Önce kadın doğum doktorumla görüştük. Ardından nefroloji doktorlarımın onayıyla hamile kaldım. Gebelik sürecinde haftada 6 gün, günde 6-7 saat diyaliz yaptım. 9 ayın sonunda sağlıklı bir bebeğim dünyaya geldi.” dedi.
Eşi Adnan Küçük de daha önce yaşadıkları kaybın ardından ev diyalizi sürecinin dönüm noktası olduğunu belirterek, doktor kontrolünde planlanan gebelikle sağlıklı bir çocuk sahibi olduklarını söyledi.




























