YEREL
Giriş Tarihi : 19-12-2023 10:50

Eyüp Sabribey apartmanının elektrikleri kesildi

Çark Caddesi’nde yıkım kararı verilen Eyüp Sabribey apartmanında esnafa verilen tahliye süresi 18 gün önce doldu. Bazı esnafların dükkanını boşaltmaması üzerine gece saatlerinde SEDAŞ ekipleri binanın elektriğini kesti. Elektrik olmadığı için otomatik kepenkleri açamayan esnaf, işyerlerinde kalan eşyalarını boşaltmak için yetkililerden anlayış bekliyor Şehri kalbi dediğimiz Çark Caddesi’nde her gün binlerce insanın geçtiği 44 yıllık 5 katlı Eyüp Sabribey apartmanı karot örneklerinin ardından riskli bulunarak 60 gün içinde yıkılmasının karar verilmişti. Yıkım kararına yapılan itirazlar da reddedilmiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binanın yıkılması için kesin kararını vermişti. Adapazarı Belediyesi tarafından 1 Ekim 2023 tarihinde gönderilen tebligatta binada bulunan kiracı ve ayni hak sahiplerinin yıkım ruhsatı alması gerektiği 60 gün içerisinde binanın yıkılacağı bildirildi.

Eyüp Sabribey apartmanının elektrikleri kesildi

Yıkım için verilen tarihin üzerinden 18 gün geçmesine rağmen apartmanda bulunan bir kaç esnaf, verilen süre içerisinde işyerlerini boşaltmadı.

Bunun üzerine SEDAŞ ekipleri dün gece saatlerinde binaya gelerek apartmanın elektriğini kesti.

Sabah dükkanlarını açmak için işyerlerine gelen esnaf, elektrik olmadığı için otomatik kepenkleri açamadılar.

Bir müddet sonra bu kesintinin normal bir kesinti olmadığını farkeden esnaf, kendilerine bilgi verilmeden yapılan bu uygulamanın kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

Sürecin nasıl bir şekilde devam edeceğini bilmediklerini belirten esnaf, işyerlerini boşaltmak için yetkililerden anlayış beklediklerini söylediler.

AdminAdmin