YEREL
Giriş Tarihi : 15-11-2023 12:33

Fareli yemek rezaletinde son dakika bilgileri...

Adapazarı’nda 1'nci OS’de bulunan bir fabrikada işçilere verilen öğle yemeğinde yoğurtlu ıspanakta fare çıkması iş dünyasında şoke etkisi yarattı. Çünkü o yemek fabrikası OSB’de bir çok fabrikaya yemek veriyor..

Fareli yemek rezaletinde son dakika bilgileri...

Adapazarı 1nci OSB’de bulunan bir fabrikada işçilere öğle yemeğinde verilen yoğurtlu ıspanak yiyen bir işçinin et sanarak yediği ancak son anda kuyruğunu fark ederek fare yediğini fark etmesiyle ortaya çıkan ‘Fareli ıspanak yemeği’ rezaletinde Sakarya’da gündem oldu.

  İşte dün ortaya çıkan olay sonrasında yaşanan gelişmeler

  BAKANLIK BİLGİ İSTEDİ
  Fareli yemek rezaletinin ortaya çıkmasından sonra  Tarım ve Orman Bakanlığı  Sakarya il Müdürlüğünden bilgi istedi. Bunun üzerine Sakarya İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, önce olayın yaşandığı fabrikaya giderek inceleme yaptı. Bu incelemede işçilere dağıtılan yemeğin dışarıdan özel bir yemek fabrikasından geldiği öğrenilince ekipler bugün yemek fabrikasının bulunduğu Sanayi Sitesindeki imalathanesine giderek inceleme yaptılar.
  Sabah saatlerinde yemek fabrikasına gelen ekipler fabrikada fotoğraflar çekip yemeklerden numune aldılar.

ISPANAK HAZIR GELDİ SAVUNMASI
Bu arada Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin incelemesinde yemekhane yetkilileri fare çıkan ıspanağın, kendilerine hazır olarak Bursa ilinden geldiğini söyledikleri belirlendi. Yemekhane işletmecileri Sakarya’da bir çok fabrikaya yemek servisi yaptıkları için malzeme tedarikini zaman zaman il dışından aldıklarını  söylediler. Bunun üzerine içerisinde fare çıkan ıspanağın geldiği Bursa’daki işletmede inceleme yapılması için Bursa Tarım İl Müdürlüğüne bilgi verildi.

YEMEKHANENİN İKİ TESİSİ VAR
İncelemede yemeğinde fare bulunduğu iddia edilen fabrikanın Sanayi Sitesi’ndeki tesisinin yanısıra, bir ilçede de tesisisinin olduğu belirlendi. İçerisinde fare çıktığı iddia edilen yemeğin Sanayi Sitesindeki yemekhaneden fabrikaya gönderildiği belirlendi

OSB'DE BİR ÇOK FABRİKAYA YEMEK VERİYORLAR
Bu arada içerisinde fare çıkan yemek servisi yapan fabrikanın başta 1nci OSB olmak üzere  Sakarya genelinde bir çok fabrikaya hazır yemek göndermesi bu fabrika çalışanları arasında huzursuzluğa neden oldu.

O FABRİKA GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR
Bu arada rezaletin ortaya çıktığı 1nc i OSB’de bulunan fabrika ise olayın ilk anlarında kendilerine ulaşan habercilere fabrikaya yemeğin dışarıdan geldiğini belirterek açıklama yapacaklarını söylediler. Ancak daha sonra açıklama yapmaktan vazgeçtiler

FARE YİYEN İŞÇİ ŞOKTA
Bu arada olayın yaşandığı fabrikada yediği öğle yemeğinde yediği yoğurtlu ıspanak içerisinde fare yiyen işçinin rahatsızlandığı öğrenildi

AdminAdmin