Dünyanın dört bir yanından aynı sofraya
Kampüs Camii önünde kurulan dev çadırlarda dağıtılan sıcak yemekler, yalnızca karınları değil gönülleri de doyuruyor. Farklı ülkelerden, şehirlerden ve kültürlerden Sakarya’ya eğitim için gelen öğrenciler, aynı sofrada oruçlarını açarak kardeşlik bağlarını güçlendiriyor.
Ramazan’ın simgesi haline gelen paylaşma ve dayanışma ruhu, kampüs ortamında somut bir karşılık buluyor. Birlikte edilen dualar, paylaşılan ekmek ve kurulan dostluklar, gençler için unutulmaz bir hatıraya dönüşüyor.
Huzur ve muhabbet aynı çatı altında
Memleketlerinden kilometrelerce uzakta öğrenim gören öğrenciler, iftar çadırında yalnız olmadıklarını hissediyor. Aynı masada buluşan gençler, Ramazan’ın huzurunu, muhabbetini ve kardeşliğini birlikte yaşıyor.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın, “Ramazan ayında şehrin en uzağındaki vatandaşımıza dahi ulaşacağız” sözlerinin ardından, ekipler iftar ve sahur organizasyonlarını titizlikle sürdürüyor. Öğrencilerin ve vatandaşların sıcak yemeğe ulaşabilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Ramazan ayının manevi ikliminde şehrimizin her yanında vatandaşlarımızla buluşmaya, birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmeye devam ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Üniversiteler Kampüsü’nde açtığımız iftar çadırında binlerce öğrencimizi ağırlıyoruz. Güzel sohbetlerin buluştuğu iftar sofralarımıza tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.”




























