YEREL
Giriş Tarihi : 28-07-2023 00:02

Feci kazadan 55 gün sonra acı haber! 13 yaşındaki Furkan yaşam savaşını kaybetti

Erenler’de 2 Haziran günü bisikletiyle yolun karşısına geçmek isterken satışı yeni alınan otomobilin çarptığı 13 yaşındaki Furkan Birinci isimli çocuk, tedavi gördüğü hastanede 55 gün sonra hayatını kaybetti.

Feci kazadan 55 gün sonra acı haber! 13 yaşındaki Furkan yaşam savaşını kaybetti

Kaza, 2 Haziran’da D-650 kara yolu Karasu istikameti Küpçüler Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, satışı yeni alınan S.K. idaresindeki otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Furkan Birinci isimli bisikletli çocuğa çarptı.

Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Furkan Birinci, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Sürücü S.K. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

55 gündür hastanede yaşam savaşı veren 13 yaşındaki Furkan Birinci, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

“Önüne de bakmıyordu yalpalıyordu”

Öte yandan olay günü yaşanan kaza esnasında otomobilin arka koltuğunda oturan ve yaşanan olayı anlatan Mehmet E. A., “Çocuk bu sokaktan geliyordu direkt yalpaladı. Biz frene de bastık. Yaya geçidinden bir metre sonra çocuğa çarpmamak için biz kendimizi sağa ve sola doğru attık. Çocuğa zaten çarptığımız yer belli. Çocuk kendisi bize vurdu, zaten araçtan da belli. Çocuk bize sol taraftan vurdu. Bisikletleydi, bisikleti de sürüyordu. Zaten önüne de bakmıyordu yalpalıyordu. Sürücünün arkasındaydım ben, arka koltukta oturuyordum. Ön koltukta da arkadaşım oturuyordu. Kendisi bize vurdu, biz ona çarpmadık. Çocuk 13-14 yaşlarındaydı. Durumu biraz kritikti, çok kan kaybetti burada” diye konuşmuştu.

“Bu yaya geçidinde herhangi bir çözüm yok”

Bölgede daha önceden de 5 ölümlü kazanın meydana geldiğini ve bir önlem alınmasını isteyerek sitem eden Osman Batmaz ise “Burada sürekli kaza oluyor. Daha öncesinde birçok kez ölümlü kaza da meydana geldi. Bu yaya geçidinde herhangi bir çözüm yok şu ana kadar ama bundan sonra çözüm üretilmesi gerekiyor. Biz belediyeye müracaat ettik. Belediye diyor ki orası Karayollarına ait. Buraya alt geçit veya üst geçit yani dalçık veya üst geçit yapılması acilen gerekiyor. Biraz önce küçük bisikletli çocuğa araç çarptı. Durumunu bilmiyorum, İnşallah çocuk yaşar” diye konuşmuştu.

AdminAdmin