FUTBOL
Giriş Tarihi : 12-11-2023 00:19

Fikstürü eleştiren Okan Buruk'tan görülmemiş istek: Pazar gününe de konabilirdi bu maç

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor mağlubiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Fikstürü eleştiren Buruk, "Programları yoğunlaştıran, fikstürü belirleyenler. Biz Avrupa'da çok önemli bir maç oynuyoruz. 3 gün sonra oynuyoruz. 4. gün de oynanma ve pazar gününe konma şansı var. Şampiyonlar Ligi oynuyoruz. Pazar gününe de konabilirdi bu maç. Avrupa'ya giden takımların bazıları 3, bazıları 4 gün dinleniyor. Biz hep 3 gün sonra oynuyoruz" dedi.

Fikstürü eleştiren Okan Buruk'tan görülmemiş istek: Pazar gününe de konabilirdi bu maç

Hatayspor’a deplasmanda mağlup olarak bu sezon ilk yenilgisini tadan Galatasaray’ın Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrası açıklamalarda bulundu.

“HAKEM KART GÖSTERMEDİ” Buruk, maçı şöyle değerlendirdi: “Beklentimiz olan bir oyun oldu. Hatayspor kendi yarı sahasında durdu ve geçişleri denedi. Tüm maçlar böyle oldu. İlk gol, özellikle yüksek top geldi, kenara atamadık… Pozisyon yokken gol yedik. İkinci golde de biz pozisyon ararken topu kaybettik, dönüşte de öne doğru yanlış hamleler yaptık. Hatayspor taktik faulleri iyi yaptı, hakem de kimseye kart göstermedi. Oyun içi taktik fauller yapabilirdik. Geriye düştük, üretmeye çalıştık. Daha iyisini yapabilirdik. Penaltı pozisyonları var. Bunlar değerlendirilecektir. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Rakibi kutluyoruz” dedi.“PAZAR GÜNÜNE KONMA ŞANSI VAR” Maç takvimini eleştiren başarılı teknik adam, “Programları sıkıştıran, fikstürü belirleyenler. Biz Avrupa’da çok önemli bir maç oynuyoruz. 3 gün sonra oynuyoruz. 4. gün de oynanma ve pazar gününe konma şansı var. Bunun için hiç konuşmadık ama fikstürde bir maçtan sonra da aynısı var. Şampiyonlar Ligi oynuyoruz. Pazar günü oynayabilirdik bu maçı erken saatlerde. Yoğun fikstür içindeyiz. Bunu kabul ediyoruz. Kadromuz, kalitemiz en iyisini yapacak şekilde. Benim isteğim milli ara öncesi kazanmaktı. Milli arada, milli takıma gitmeyenlerin dinlenme şansı oluyor. Futbolun içinde 3 günde 1 maç da var. Bunu da kabul etmek zorundayız. Ona göre hazırlandık. Bu zamana kadar bunun şeyini hiç yapmadık ama ister istemez bir yorgunluk oluyor. Şampiyonlar Ligi maçı daha ağır, daha yorucu oluyor. Tempo olarak yüksek oluyor. Deplasmanda olsak da 3 gün sonraya koyuldu. Pazar gününe de konabilirdi bu maç. Avrupa’ya giden takımların bazıları 3, bazıları 4 gün dinleniyor. Biz hep 3 gün sonra oynuyoruz” şeklinde konuştu.

EditörEditör