GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2023 22:04

Firari eski Savcı Kansız için yeni tebligat

Türkiye'yi sarsan kumpas soruşturmalarında Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan ve son olarak Sakarya'da görev yapan firari Cihan Kansız için yeni tebliğler yayımlandı.

Firari eski Savcı Kansız için yeni tebligat

Türkiye kamuoyunu sarsan Ergenekon ve Odatv soruşturmaları gibi sonradan kumpas oldukları ortaya çıkan davalarda Cumhuriyet Savcısı olarak iddianameleri hazırlayan Cihan Kansız, son olarak Sakarya'da görev yapıyordu.
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası ortalık kaybolan Cihan Kansız bir daha bulunamadı.

Hakkında açılan kumpas davalarında firari olarak aranan eski Sakarya savcısı Cihan Kansız hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca meslekten çıkarılma kararı verilirken kırmızı bülten de yayınlanmıştı.

7 yılı aşkın süredir ortalıkta olmayan Cihan Kansız hakkındaki yargı süreçleri devam ederken, savunma hakkı gereği kendisi hakkında tebligatlar da yayınlanmaya devam ediyor.

Cihan Kansız'ın sözde Ergenekon soruşturmasında hazırladığı iddianame kapsamında tutuklanan ancak sonradan yapılan yeniden yargılamalar sonrası beraat eden Ertuğrul Orta ve İlyas Gümrükçü'nün mağduriyetleri sebebiyle açtığı tazminat davalarını kazanmaları sebebiyle Cihan Kansız hakkında kamuyu zarara uğrattığı için davalar açıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu FETÖ firarisi Cihan Kansız'ın meslekteki dönemine ait savunmasını yapması için 10 gün süreyi bildiren tebligat yayınladı.

EditörEditör