GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-11-2023 13:56

Fotokapana yakalanan Anadolu Parsı asaletiyle büyüledi

Türkiye topraklarında nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Anadolu Parsı 1974 yılından beri ilk defa 2018 yılında görülmüştü. 2018'den bu yana Anadolu parsından güzel haberler gelmeye devam ediyor. En son Tarım ve Orman Bakanlığının fotokapanına yakalanan Anadolu parsı asaletiyle dikkat çekti.

Fotokapana yakalanan Anadolu Parsı asaletiyle büyüledi

Anadolu Parsının aylar sonraki görüntüsünü Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Yaptığı paylaşımda Yumaklı, "Muhteşem parsımız aylar sonra bir kez daha fotokapanımıza poz verdi. Gökyüzü yorganın, yeryüzü yastığın, Anadolu her daim yuvan olsun. Üniversitelerimiz, uzmanlarımız ve STK'lar iş birliğinde Anadolu Parsının izini sürmeye, neslini korumaya devam edeceğiz" dedi.

 

1974'TEN 2018'E KADAR GÖRÜLMEMİŞTİ

2018'den önce en son 1974'de görülen Anadolu parsı 2018'de Türk Bilim İnsanları tarafından tekrar keşfedilmişti. 2019 yılında Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü tarafından resmi olarak tekrar kayıtlara geçmişti. O günden bugüne Anadolu Parsının neslini koruma için Bakanlık ve STK'lar çalışmalarına devam ediyor.

AdminAdmin