GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-02-2024 15:34

Gazdan Zehirlenen 3 Balıkçının Ölümünde 2 Kişi Gözaltına Alındı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde hamsi avına çıkan 3 balıkçı, geminin ambarında biriken gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

Gazdan Zehirlenen 3 Balıkçının Ölümünde 2 Kişi Gözaltına Alındı!

Ünye'den Karadeniz'e hamsi avına çıkan balıkçı teknesinde yaşanan trajik olayda 3 mürettebat hayatını kaybetti. Olay, 19 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşti. 30 mürettebatı bulunan 'Eminoğulları 4' isimli balıkçı gemisi, Aralık 2023'te Ünye Limanı'ndan Abhazya'ya hamsi avlamak için yola çıkmıştı.

Facia, 19 Şubat 2024 tarihinde balıkçıların ambarda temizlik yaparken gerçekleşti. Caner Gürkan (51), Cengiz Demirci (30) ve Emrah Bakırcı (24) ile 5 mürettebat, balıkların istiflendiği ambarda temizlik yapmak için girdi. Bir süre sonra fenalaşarak yere yığılan 3 balıkçı hayatını kaybetti. Ambarda bulunan diğer 2 balıkçı ise Rusya'nın Soçi Limanı'na götürülerek hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikeyi atlattı.

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılan ilk incelemede 3 balıkçının amonyak gazından zehirlendiği tahmin ediliyor. Geminin kaptanı M.G. ve motoristi C.C. gözaltına alındı.

Olay, balıkçı camiasında ve bölgede büyük üzüntüye neden oldu. Balıkçılar, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve bu nedenle can kayıplarının yaşandığını savundu.

 

EditörEditör