DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-10-2023 12:34

Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail, ciddi yanıklara neden olan 'alışılmadık silahlar' kullanıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır bombardımanı 17. günde devam ederken Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir açıklama yapıldı. İsrail'in kurbanların vücutlarında ciddi yanıklara neden olan "alışılmadık silahlar" kullandığının tespit edildiğine yer verilen açıklamada hastanelere ve sağlık sektörüne yakıt sağlanmaması halinde 1000'den fazla böbrek yetmezliği hastasının hayatına mal olabilecek "ciddi komplikasyonlar" konusunda uyarıda da bulunuldu.

Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail, ciddi yanıklara neden olan 'alışılmadık silahlar' kullanıyor

Gazze Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail'in kurbanların vücutlarında ciddi yanıklara neden olan "alışılmadık silahlar" kullandığını söyledi. Bakanlık sözcüsü Eşref el Kudra yaptığı açıklamada, "sağlık personelinin şehit ve yaralıların vücutlarında ciddi yanıklara neden olan olağandışı silahların kullanımını izlediğini" söyledi. İsrail şu ana kadar açıklamalara ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

 

El Kudra, ayrı bir açıklamasında, hastanelere ve sağlık sektörüne yakıt sağlanmaması halinde 1000'den fazla böbrek yetmezliği hastasının hayatına mal olabilecek "ciddi komplikasyonlar" konusunda uyarıda bulundu.

"Hastanelere yakıt verilmemesi, 38'i çocuk olmak üzere 1.100 böbrek yetmezliği hastasının hayatına mal olacak ciddi komplikasyonlara neden olacaktır" dedi. Elinde herhangi bir miktarda mazot bulunan vatandaşlara, yaralı ve hastaların hayatlarını kurtarmak için hastanelere acilen yakıt bağışında bulunmaları çağrısında bulundu.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail ordusu, tüm mahalleleri yok eden, 1.873'ü çocuk ve 1.023'ü kadın olmak üzere 4.651 Filistinliyi öldüren ve 14.245 kişiyi yaralayan yoğun hava saldırılarıyla Gazze'yi hedef almaya devam ediyor. Enkaz altında henüz belirlenemeyen sayıda kişi mahsur kaldı.

7 Ekim'den bu yana İsrail bombardımanı ve abluka altında olan Gazze'deki çatışma, Filistinli grup Hamas'ın, İsrail'e roket saldırıları ve sızmalar da içeren çok yönlü sürpriz bir saldırı olan El Aksa Tufanı Operasyonu'nu başlatmasıyla başladı. Saldırının Mescid-i Aksa'nın basılmasına ve İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik artan şiddetine misilleme olarak yapıldığı belirtildi. İsrail ordusu daha sonra Gazze Şeridi'ndeki Hamas hedeflerine karşı Demir Kılıç Operasyonu'nu başlattı. Çatışmalarda 1.400'den fazla İsrailli öldürüldü.

AdminAdmin