DÜNYA
Giriş Tarihi : 10-02-2024 17:44

Gazze'de Acı Tablo: Can Kaybı 28 Bini Geçti!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 127. gününe girerken, can kaybı ve yaralı sayısı da artmaya devam ediyor. Son 24 saatte 117 kişinin hayatını kaybettiği ve 152 kişinin yaralandığı saldırılarda, toplam can kaybı 28 bin 64'e, yaralı sayısı ise 67 bin 661'e yükseldi.

Gazze'de Acı Tablo: Can Kaybı 28 Bini Geçti!

Gazze'de Yaşananlar Ne?

7 Ekim 2023'te başlayan İsrail saldırıları, Gazze'de insani bir krize yol açtı. Saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti, evler ve altyapı yıkıldı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, hayatını kaybedenler arasında 6 bin 500'den fazlası çocuk, 3 bin 800'den fazlası ise kadın.

Uluslararası Tepkiler Yetersiz

Uluslararası toplumdan saldırılara tepkiler yükselse de, somut bir adım atılmadı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin saldırıları kınayan karar tasarıları, ABD'nin vetosu nedeniyle kabul edilemedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Harekete Geçti

Sivil toplum kuruluşları ve insani yardım kuruluşları, Gazze'deki insani krize çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yardım kuruluşları, bölgeye insani yardım ulaştırmaya çalışırken, sivil toplum kuruluşları da İsrail'in saldırılarını durdurması için uluslararası toplumda baskı oluşturmaya çalışıyor.

EditörEditör