GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2024 15:34

Gezeravcı,18 Gündür Taşıdığı Türk Bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Takdim Etti

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği 18 gün boyunca yanında bulunan Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti. Erdoğan da Gezeravcı'ya saat hediye etti.

Gezeravcı,18 Gündür Taşıdığı Türk Bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Takdim Etti

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 18 gün boyunca yanında bulundurduğu Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti. Erdoğan da Gezeravcı'ya saat hediye etti. Gezeravcı, Türkiye'ye döndükten sonra gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esenboğa Havalimanı'nda bir araya geldi. Kabulde, Gezeravcı'ya ailesi de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı'yı kabul etti

CUMHURBAŞKANI, GEZERAVCI'YA SAAT HEDİYE ETTİ

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 18 gün boyunca görev yapan Alper Gezeravcı, yanında bulunan Türk bayrağını ve üzerinde "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu" yazan peçiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti. Erdoğan, Gezeravcı'ya bir saat hediye etti. Kabulde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı'yı kabul etti

"TURİSTİK GEZİYE ÇIKTI" ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Öte yandan; yurda adımını atar atmaz gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı, "Turistik geziye çıktı" eleştirilerine de yanıt verdi. Alper Gezeravcı, "İyi ya da kötü herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Bu değerlendirmeyi yaparken objektif kriterlerle tecrübe birikimine sahip olmak önemli. Bizim katılımcı diğer 3 ülkenin de farklı süreçlerin içinde dar takvim içinde hazırlık süreçlerine başladık. Regülasyonlar gereğince standartların karşılanması, eğitimler için rutinde uygulanan zaman diliminin çok altındaydı. Yaptığımızın uzay seyahati olmadığını çok rahatlıkla ifade edebilirim" dedi.

EditörEditör