YEREL
Giriş Tarihi : 13-09-2023 23:28

Gıda denetiminde şok gerçek! Çok sayıda işletmede olumsuzluk çıktı

Sakarya genelinde kasap, şarküteri, bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerinde eş zamanlı olarak denetime çıkan Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetmenleri son 2 haftada 46 işletmede olumsuz tespit etti. 31 adet numune alınırken bu işletmeler hakkında yasal süreç başlatıldı.

Gıda denetiminde şok gerçek! Çok sayıda işletmede olumsuzluk çıktı

Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda denetmenleri tarafından son iki haftada (21 Ağustos - 8 Eylül)  eş zamanlı olarak toplu tüketim yerlerine yönelik gıda denetimleri yapıldı. Bu kapsamda toplamda 1300 işletme Bakanlığa bağlı gıda denetmenleri tarafından tek tek denetlendi.

Yapılan denetimlerde olumsuzluk tespit edilen 46 işletme ile ilgili mevzuat kapsamında yasal süreç başlatıldığı açıklandı. Ayrıca yine bu denetimlerde kontrol amaçlı 31 adet numune alınırken, denetimlerin artarak devam edeceği öğrenildi.

Denetimlerin kasap, şarküteri, bakkal, market, büfe vb. satış yerleri üzerine yoğunlaştığı bildirildi. Hatırlanacağı üzere Bakanlık tarafından olumsuzluk tespit edilen firmalar zaman zaman teşhir edilirken, olumsuzluk rastlanan Sakaryalı bu firmalar hakkında detay verilip verilmeyeceği merakla bekleniyor.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan talimatta;  “Toplu gıda tüketiminin olduğu yerlerde gıda kaynaklı salgınları engellemek ve hızlı tedbirler alabilmek için 21 Ağustos - 8 Eylül 2023 tarihleri arasında lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza şartlarına uyulup uyulmadığına yönelik denetimlere ağırlık verilmesi, gerekli görülmesi halinde numune alınması ve uygun olmayan işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulanması gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Ayrıca hileli ürünlerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

AdminAdmin