SİYASET
Giriş Tarihi : 20-02-2024 15:01

Görevden Alınan Baykal'dan Tepkili Açıklama

Hendek'te Cumhur İttifakı'nın MHP'li Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu'na yeterince destek vermemekle suçlanan ve görevden alınan AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, ilçe binasında basın açıklaması düzenledi.

Görevden Alınan Baykal'dan Tepkili Açıklama

Hendek'te Cumhur İttifakı'nın MHP'li Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu'na yeterince destek vermemekle suçlanan ve görevden alınan AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, ilçe binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Baykal, görevden alınmasını kabul etmediğini ve genel merkeze itiraz edeceğini söyledi. MHP'li aday Babaoğlu'na yeterince destek vermediği iddialarını reddeden Baykal, AK Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'i eleştirerek, "Kendini Olimpos Dağında Tanrı Zeus sanıyor" dedi. Erkmen'in Hendek'te MHP'ye biat ettiğini ve AK Parti'nin oylarını düşürdüğünü savunan Baykal, kendisinin görevden alınmasının, AK Parti'nin Hendek'te oy kaybetmesine neden olacağını öne sürdü. Baykal'ın açıklaması, Hendek'te siyasette gerginliğe yol açtı.

Baykal, "Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz’un tarafıma ilçe başkanlığından istifa ederek ilk sıra meclis üyesi olmamı istediği teklifi karşısında teşkilatımın başında bulunarak daha faydalı olacağımı, SKM’lerin bana bağlanması durumunda Hendek seçimini alacağımı söylememe rağmen kendisinin bana söylediği, ‘Seçimin sonucu önemli değil. Önemli olan ittifakın yanında güçlü görüntü vermemiz’ demesi üzerine tekrar ilk sıra meclis üyeliği teklifini reddetmem sebebiyle genel merkez teşkilat başkanlığı aracılığıyla istifamın istenilmesi sağlanmıştır. " diye konuştu.

Baykal, MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş'a seslenerek, "Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz bize ilettiği sebep, MHP'nin bizi istememesi sebebiyle görevden alınmamızdır. Bu konunun doğrusu yanlışı önemliyse söz de bellidir, söyleyen de bellidir. Şimdi bu seçim sonuçlandıktan sonra sonucunun hesabı kime kesilecek bunu da çok merak ediyorum" dedi.

Baykal, istifa etmeme kararı aldıklarını belirterek, "Görevimiz boyunca Cumhur İttifakı'nın adayının çalışmalarına katkıda herhangi bir eksiğimiz olmadığından, istifa yerine görevden alınmayı talep etmiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Baykal, AK Parti Hendek teşkilatına ve kendisine destek olanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

EditörEditör