SİYASET
Giriş Tarihi : 20-02-2024 15:55

Görevden Alınan Baykal'dan Tepkili Açıklama: "Yavuz Kendini Olimpos Dağında Tanrı Zeus Sanıyor!"

Hendek'te Cumhur İttifakı'nın MHP'li Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu'na yeterince destek vermemekle suçlanan ve görevden alınan AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, ilçe binasında basın açıklaması düzenledi.

Görevden Alınan Baykal'dan Tepkili Açıklama:

Hendek'te Cumhur İttifakı'nın MHP'li Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu'na yeterince destek vermemekle suçlanan ve görevden alınan AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, ilçe binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Baykal, görevden alınmasını kabul etmediğini ve genel merkeze itiraz edeceğini söyledi. MHP'li aday Babaoğlu'na yeterince destek vermediği iddialarını reddeden Baykal, AK Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'i eleştirerek, "Kendini Olimpos Dağında Tanrı Zeus sanıyor" dedi. Erkmen'in Hendek'te MHP'ye biat ettiğini ve AK Parti'nin oylarını düşürdüğünü savundu. Kendisinin görevden alınmasının, AK Parti'nin Hendek'te oy kaybetmesine neden olacağını öne sürdü. Baykal'ın açıklaması, Hendek'te siyasette gerginliğe yol açtı.

Baykal, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhur İttifakı'nın Hendek'te en güçlü teşkilatı AK Parti'dir. 2023 yılı milletvekilliği seçiminde yüzde 56, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yüzde 72 oy aldık. Buna rağmen genel başkan yardımcımız Ali İhsan Yavuz, MHP'nin bizi istememesi sebebiyle görevden alındığımızı bildirdi. Kendisini Olimpos Dağı'nın zirvesinde bir figür olarak gören Yavuz, Hendek'te AK Parti'nin oylarını düşürdü."

Baykal, Babaoğlu'na gerekli desteğin fazlasıyla sağlandığını, ancak gelinen noktada kendilerini yeterli desteği vermemekle suçlayanlara tepki gösterdi. MHP meclis üyeleri, kontenjan adayı ve belediye başkan yardımcısının da Babaoğlu'nun yanında yer almadığını belirten Baykal, "Belediye başkanının kendi partisine mensup meclis üyelerini, başkan yardımcısını bile ikna edemediği, kendi yanında tutamadığı ve çalışmalarda destek olmamakla suçlandığımız bir ortamda genel başkan yardımcımızın teşkilatımızla dahi görüşmeden gece yarısında teşkilatın görevden aldırılması konusunda çalışma yapması, her zaman bahsettiği teşkilatçılık ruhunun neresinde kalmaktadır?" diye sordu.

Baykal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un kendisine ilçe başkanlığından istifa ederek ilk sıra meclis üyesi olmasını istediğini, ancak bu teklifi reddettiğini de açıkladı. Baykal, Yavuz'un, "Seçimin sonucu önemli değil. Önemli olan ittifakın yanında güçlü görüntü vermemiz" dediğini öne sürdü. Baykal, bu teklifi reddetmesi üzerine genel merkez teşkilat başkanlığı aracılığıyla istifasının istenildiğini savundu.

Baykal, "Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz’un tarafıma ilçe başkanlığından istifa ederek ilk sıra meclis üyesi olmamı istediği teklifi karşısında teşkilatımın başında bulunarak daha faydalı olacağımı, SKM’lerin bana bağlanması durumunda Hendek seçimini alacağımı söylememe rağmen kendisinin bana söylediği, ‘Seçimin sonucu önemli değil. Önemli olan ittifakın yanında güçlü görüntü vermemiz’ demesi üzerine tekrar ilk sıra meclis üyeliği teklifini reddetmem sebebiyle genel merkez teşkilat başkanlığı aracılığıyla istifamın istenilmesi sağlanmıştır. " diye konuştu.

Baykal, "Buradan MHP İl Başkanı sayın Oğuz Alkaş’a selam ediyorum. Kendisini Olimpos Dağı’nın zirvesinde bir figür olarak gören genel başkan yardımcımız Ali İhsan Yavuz bize ilettiği sebep, MHP’nin bizi istememesi sebebiyle görevden alınmamızdır. Bu konunun doğrusu yanlışı önemliyse söz de bellidir, söyleyen de bellidir. Şimdi bu seçim sonuçlandıktan sonra sonucunun hesabı kime kesilecek bunu da çok merak ediyorum." dedi.

Baykal, çalışma arkadaşlarıyla yaptıkları istişare sonucunda istifa etmeme kararı aldıklarını belirterek, "Görevimiz boyunca Cumhur İttifakı'nın adayının çalışmalarına katkıda herhangi bir eksiğimiz olmadığından, istifa yerine görevden alınmayı talep etmiş bulunmaktayız. Dün akşam itibariyle görevden alındık. Allah hayırlısını nasip eylesin. Atanan arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum." diye konuştu.

Baykal, "Bize yapılan uygulama yıllardır patimiz için emek veren yönetim kurulumuza haksızlıktır. Bu süreçte bana il başkan yardımcılığı teklif eden ve her daim desteğini esirgemeyen İl Başkanımız Sn. Yunus Tever ve ekibine teşekkür ediyorum. Görev süremiz boyunca canı gönülden çalışıp destek olan yönetim kurulu üyelerime, kadın kolları başkanım ve yönetim kurulu üyelerime, gençlik kolları başkanım ve yönetim kurulu üyelerime, mahalle başkanlarımıza, delegelerimize, sandık kurullarımıza, tüm teşkilat mensuplarımıza ve burada yanımızda olan kıymetli dostlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." dedi.

EditörEditör