SİYASET
Giriş Tarihi : 31-01-2024 17:01

"Görevden Alınan CHP Serdivan Eski İlçe Yönetimi Açıklama Yaptı: Fikir Ayrılıkları ve Aday Belirleme Süreci Krize Neden Oldu!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serdivan İlçe yönetimi, genel merkezin aldığı karar ile görevden alınmasının ardından yaşanan süreçle ilgili bir açıklama yaptı. Eski ilçe yönetimi, 19 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen olağan ilçe kongresinde özgür iradelerle seçildiklerini belirterek, il yönetimi ile yaşanan fikir ayrılıkları ve ilçe belediye başkan adaylığı belirleme sürecindeki anlaşmazlıklar nedeniyle görevden alındıklarını ifade etti.

Açıklamada, il yönetimi ile en temel fikir ayrılığının aday belirleme sürecinde yaşandığı belirtilerek, ilçelerin kendi adaylarını belirleme taahhüdü üzerine kendi adaylarını belirlediklerini ancak il yönetimiyle derinleşen fikir ayrılıkları sonucunda krize sürüklendiklerini belirttiler.

İlçe yönetimi olarak, ilçe belediye başkan aday adaylığı sürecinde belirledikleri isim üzerinde oy birliği ile karar kıldıklarını ve il başkanlığına bilgilendirme yaptıklarını ifade eden eski yönetim, il başkanlığının örgütün görüşlerini almadan, haber vermeden aday arayışlarına giriştiğini, bu durumun fikir ayrılıklarını derinleştirdiğini açıklamada vurguladılar.

Görevden alınan CHP Serdivan eski ilçe yönetiminden açıklama geldi!

Görevden alınan eski CHP Serdivan İlçe Yönetimi, süreç içinde yaşanan bu gelişmelerin il genelinde benzer örneklerle örtüşen bir durum olduğunu savunarak, parti içi demokrasi ve şeffaflık ilkesine vurgu yaparak açıklamayı sonlandırdı.

EditörEditör