YEREL
Giriş Tarihi : 07-12-2023 16:50

Gürcistan'ın yetkili isminden Sakarya'ya: "Sanayi ve turizm yatırımı için görüşeceğim"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'yi makamında ziyaret eden Gürcistan İstanbul Başkonsolosu Alexander Jıshjarıanı, "Sanayi ve turizm yatırımı açısından Sakarya çok önemli. Sakarya’ya bu yönde yatırımlar için görüşeceğim” dedi.

Gürcistan'ın yetkili isminden Sakarya'ya:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Gürcistan İstanbul Başkonsolosu Alexander Jıshjarıanı ve beraberinde gelen heyeti makamında ağırladı. Nazik ziyaretlerinden ötürü Başkonsolos Jıshjarıanı teşekkürlerini eden Başkan Yüce, Sakarya’ya dair bilgiler paylaştı. Başkan Yüce günün anısına Başkonsolos Jıshjarıanı’a Büyükşehir marifetiyle üretilen ürünlerden hediye takdim etti.

Gürcistan İstanbul Başkonsolosu Alexander Jıshjarıanı, “Ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum. Türkiye’de göreve başlayalı 3 ay oldu. İstanbul ve Kocaeli’den sonra Sakarya ziyaretini gerçekleştirmiş oldum. 2 ülke için ekonomik olarak bu görüşmenin katkısı çok fazla. Gürcistan ile Türkiye arasında güçlü bir ekonomi, aynı zamanda kültürel olarak çok sağlam bağlar bulunuyor. Yaptığım temasların yakın bir tarihte meyve vereceğini düşünüyorum. Sanayi ve turizm yatırımı açısından Sakarya çok önemli. Sakarya’ya bu yönde yatırımlar için görüşeceğim. Gürcistan’dan herkes Akdeniz bölgesine tatile gidiyor. Sakarya’yı da soydaşlarının yaşadığı bir bölge olarak biliyorlar. Dernek başkanlarımızla Sakarya’nın turizminin yükselmesinde katkımızın bulunmasını istiyorum” dedi.

Teşekkürlerini ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya, Türkiye’de nadir özelliklere sahip şehirlerden bir tanesi. Ulaşım konusunda merkezde olmamız sayesinde Sakarya’ya uğramanız gerekiyor. Şehrimiz özellikleri bakımından Batum’a çok benzer. 70 kilometrelik bir sahil şeridimiz var. Ovalarıyla, yaylalarıyla, gölleriyle ve insan yapısıyla yaşanabilir bir şehir. 4 mevsim tam manasıyla Sakarya’da yaşanır. Kültürel anlamda 72 farklı milleti içinde barındıran bir şehir olduğumuz için kardeşlik kavramı Sakarya’nın her yerinde vardır” dedi.

Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mız ekonomik olarak da önemli bir şehir. 8 OSB sayesinde ağır ve hafif sanayinin üretim üssüdür. Otomobil, raylı sistemler, savunma sanayi, lastik üretimi, toplu taşıma araçlarının üretim merkezi, ağır sanayi, tekstil, gıda, kanatlı hayvan üretimi gibi sektörlerde Türkiye lideriyiz. Sakarya’mız aynı zamanda Dünya Bisiklet ve Avrupa Spor Şehri konumundadır. 5 bin farklı sporcumuz var. Birçok farklı Gürcü sporcumuzda ilimizde mevcut. Kısacası Sakarya bir başkadır. Gürcistan ile Türkiye kardeş ülkelerdir. Karadeniz’de görev yaptığım sürede Gürcistan’la önemli diyaloglarımız oldu.

Gürcistan bizim için ayrı bir önemi var. Çay üretiminde Gürcistan’la temaslarımız oldu. Ben tekrardan sizlere hoş geldiniz diyorum, Sakarya sizin eviniz dünyayı misafir ederiz” dedi.

AdminAdmin