GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2024 12:48

HAK İŞ 7’İNCİ ULUSAL GENÇLİK FARKINDA PROJE YARIŞMASI BAŞLADI..

Sakarya'nın HAK-İŞ İl Başkanı ve Hizmet İş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, HAK-İŞ'in düzenlediği 7. Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması'na tüm üniversite öğrencilerini davet etti.

HAK İŞ 7’İNCİ ULUSAL GENÇLİK FARKINDA PROJE YARIŞMASI BAŞLADI..

Gökdemir, HAK-İŞ'in Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile işbirliğiyle düzenlediği yarışmanın bu yıl 7. kez gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yarışmanın bu yılki temasının " Türkiye Yüzyılında Emek ve Gelecek" olduğunu belirten Gökdemir, gençlerin Türkiye'nin geleceğine dair bakış açılarını ve önerilerini ortaya koymalarının amaçlandığını ifade etti.

Yarışmanın alt konu başlıkları ise şu şekilde sıralandı:

Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka (Etik, Siber Güvenlik, İş Sağlığı vs.)
Yeşil Dönüşüm ve Adil Geçiş (İklim ve Çevre Değişikliği, Göç, Geleceğin İşleri vs.)
Afet Çağında Emek Mücadelesi (İstihdam, Krizler, Psikososyal Faktörler, Mekânsal Adalet vs.)

Başvuruların 12 Şubat - 15 Nisan 2024 tarihleri arasında kabul edileceğini belirten Gökdemir, birinci projeye 25.000 TL, ikinci projeye 15.000 TL, üçüncü projeye 10.000 TL ve mansiyon ödülü olarak ise 7.500 TL ödül verileceğini duyurdu.

Üniversitelerde lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerin başvurabileceği yarışmaya Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerden öğrencilerin katılımının beklendiğini belirten Gökdemir, projelerin Türkçe ve İngilizce olarak kabul edileceğini ifade etti.

Gökdemir, yarışmanın gençlerin çalışma hayatı ve geleceğine dair farkındalık oluşturmayı amaçladığını vurgulayarak, ödül alan gençlerin HAK-İŞ'te staj yapma fırsatı bulacaklarını belirtti. Bu sayede gençlerle sendikal hareket arasında daha güçlü bir bağ kurulmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

EditörEditör