GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2024 11:47

HAK-İŞ 7'nci Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması Başladı

HAK-İŞ'in gençlerin katılımını teşvik ettiği ve geleceğe yön verecek projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlayan 7'nci Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması başladı! Türkiye genelinde üniversiteli gençlerin katılımına açık olan bu yarışma, gençlerin emek ve gelecek konularında fikirlerini paylaşmalarını amaçlıyor.

 HAK-İŞ 7'nci Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması Başladı

HAK-İŞ Sakarya İl Başkanı ve Hizmet İş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, yaptığı açıklamada, HAK-İŞ'in Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile işbirliği içerisinde düzenlediği yarışmanın bu yıl 7'ncisi olduğunu belirtti. Yarışmanın temasının, Türkiye'nin yüzyılına odaklanarak "Gençlik Bakış Açısıyla Türkiye Yüzyılında Emek ve Gelecek" olduğunu ifade eden Gökdemir, gençleri projeleriyle yarışmaya davet etti.

Yarışma kapsamında, gençlerin emek ve gelecek konularında ortaya koyacakları fikirlerin değerlendirileceğini vurgulayan Gökdemir, alt konu başlıklarının dijital dönüşüm ve yapay zeka, yeşil dönüşüm ve adil geçiş, afet çağında emek mücadelesi gibi önemli konuları kapsadığını belirtti.

Hak İş 7'nci Ulusal Gençlik Farkında proje yarışması başladı

Başvuruların 12 Şubat - 15 Nisan 2024 tarihleri arasında kabul edileceğini belirten Gökdemir, birinci projeye 25 Bin Türk Lirası, ikinci projeye 15 Bin Türk Lirası, üçüncü projeye 10 Bin Türk Lirası ve mansiyon ödülü olarak ise 7 Bin 500 Türk Lirası ödül verileceğini açıkladı. Türkiye'deki ve KKTC'deki üniversitelerin lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerinin başvurabileceği yarışmada, başvurular Türkçe ve İngilizce olarak kabul edilecek.

Gökdemir, yarışmanın gençlerin gelecek vizyonunu şekillendirmesi ve toplumsal farkındalık oluşturması temennisinde bulunurken, ödül alan gençlerin HAK-İŞ'te staj yapmasının sendikal hareketin gelecek nesillerle kaynaşması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bu yılki Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması, gençlerin emek ve gelecek konularındaki fikirlerini ortaya koymaları ve geleceğe yön vermeleri için bir fırsat sunuyor. Gençlerin yaratıcı projeleriyle nasıl bir gelecek hayal ettiklerini görmek için heyecanla bekliyoruz.

EditörEditör