DÜNYA
Giriş Tarihi : 07-11-2023 13:30

Hakan Fidan'ın Blinken'a yaptıkları ilk değil! ABD'ye daha önce de ayar vermişliği var

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'yi ziyaret eden ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'la görüştü. Görüşme sırasında basına verilen fotoğrafta Blinken'in arkasındaki masada üstünde ay yıldız içerisinde Mescid-i Aksa'ya benzeyen figürün yer alması büyük yankı uyandırdı. Bakan Fidan daha önce de ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ile görüşmesinde eski ABD Başkanı Obama'nın beyzbol sopalı fotoğrafına gönderme yapmıştı.

Hakan Fidan'ın Blinken'a yaptıkları ilk değil! ABD'ye daha önce de ayar vermişliği var

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile 2.5 saat süren bir zirve gerçekleştirirken, görüşme sırasında çekilen bir fotoğraftaki detay büyük ses getirdi. Blinken'ın toplantı sırasında ay yıldız içerisinde Mescid-i Aksa'nın yer aldığı biblonun yanına oturtulduğu görüldü. Gündeme bomba gibi düşen bu fotoğraf karesi akıllara; Bakan Fidan'ın 16 Haziran 2023 yılında ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ile yaptığı görüşmedeki detayı getirdi.

2012 yılında dönemin ABD başkanı Obama, Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğü sırada elinde beyzbol sopasıyla bir fotoğraf vermişti. O dönem bu kare çok konuşuldu, çok tartışıldı. Aradan yıllar geçmesine rağmen bu olay unutulmadı. Tarihler 16 Haziran 2023'ü gösterdiğinde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında bir baktık ki masada beyzbol topu duruyor. Burada Hakan Fidan'ın verdiği mesaj çok netti: Sopa sende de top kimde?

Önceki gece Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye tarihinde ilk kez üst düzey herhangi bir yetkilinin katılmadığı törenle karşılandı. Aprondaki ışıkların yakılmadığı karşılama sonrası Blinken'a, çeşitli sokaklara asılan pankartlarla da tepki gösterildi. Blinken dün de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. İki bakan Gazze başta olmak üzere önemli konuları değerlendirdi.

Hakan Fidan ile Antony Blinken arasındaki görüşmede yer alan bir detay ise dikkatlerden kaçmadı. Toplantı öncesinde ABD'li bakanın sarılma girişimlerine olumsuz yanıt veren ve mesafeli bir tavır sergileyen Fidan'ın bir başka hamlesi ise büyük ses getirdi. Blinken'ın toplantı sırasında Ayyıldız içerisinde Mescid-i Aksa'nın yer aldığı biblonun yanına oturtulduğu görüldü.

Hakan Fidan'ın Blinken'a yaptıkları ilk değil! ABD'ye daha önce de ayar vermişliği var

Görüşme öncesi kameralar karşısına geçen ikilinin buluşmasında ilginç bir de olay yaşandı. Blinken, tokalaşma esnasında sarılmak için Bakan Fidan'a hamle yaptı. Bakan Fidan ise bu hamleyi ustaca bir manevrayla savuşturdu.

AdminAdmin