SPOR
Giriş Tarihi : 28-02-2024 12:40

Hakem Halil Umut Meler'e Yumruklu Saldırı Davası Ertelendi

Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı davası, eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu tutuksuz 4 sanığın yargılandığı duruşmada, Adli Tıp Kurumu raporunun gelmemesi sebebiyle 26 Haziran'a ertelendi.

Hakem Halil Umut Meler'e Yumruklu Saldırı Davası Ertelendi

MKE Ankaragücü-Çaykur Rize maçının sonunda yaşanan olayda hakem Halil Umut Meler'e saldıran 4 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, müşteki Halil Umut Meler ve tutuksuz sanıklardan Faruk Koca, Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin katılmadı. Tutuksuz sanık Osman Erkam Can ile avukatları salonda hazır bulundu. Hakim, Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun henüz dava dosyasına ulaşmadığını bildirdi. Sanık Can, seyirden men yasağının kaldırılmasını talep ederken, avukatı müvekkilinin Ankaragücü futbol takım sorumlusu olduğunu ve işi gereği müsabakalara katıldığını belirtti.

Mahkeme, Halil Umut Meler'in Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporunun beklenmesine karar verdi ve 26 Haziran'a ertelendi. İddianamede, Faruk Koca'nın, Kemal Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin'in "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi. Ayrıca, Osman Erkam Can hakkında da çeşitli suçlamalar bulunuyor ve seyirden men yasağı talep ediliyor.

EditörEditör