FUTBOL
Giriş Tarihi : 28-02-2024 11:38

Hakem Halil Umut Meler'in Darbedilmesi Davası

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya ilişkin dava devam ediyor. Eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşma gerçekleştirildi.

Hakem Halil Umut Meler'in Darbedilmesi Davası

Duruşmaya, müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklardan Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can katılmazken, sanık Can'ın avukatı ve diğer sanıkların temsilcileri hazır bulundu. Hakim, Meler'in Adli Tıp Kurumundan istenen raporun henüz dava dosyasına gelmediğini belirtti.

Sanıklardan biri olan Osman Erkam Can, seyirden men yasağının kaldırılmasını talep etti. Avukatı ise müvekkilinin Ankaragücü futbol takım sorumlusu olduğunu ve müsabakalara katılmak zorunda olduğunu ifade etti. Sanık Koca'nın avukatı ise bir sonraki celse tanıkların dinlenmesini istedi.

Hakem Halil Umut Meler’in darbedilmesine ilişkin davaya devam edildi

Cumhuriyet Savcısı ise kesin raporun tanzimi için Meler'in Adli Tıp Kurumundan istenen raporun beklenilmesini talep etti. Mahkeme, kesin raporun tanzimi için Adli Tıp Kurumundan istenen raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı 26 Haziran'a erteledi.

İddianamede, Meler'in müşteki olduğu, eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ve diğer sanıkların şüpheli olarak yer aldığı belirtiliyor. İddianamede, sanıklar hakkında çeşitli suçlamalar ve cezai yaptırımlar öngörülüyor, ayrıca seyirden men yasağı isteniyor.

EditörEditör