DÜNYA
Giriş Tarihi : 01-12-2023 14:12

Hamas tarafından serbest bırakılan rehinenin anlattıkları Netanyahu'yu çıldırtacak

Geçici ateşkes sürecinde Hamas'ın serbest bıraktığı İsrailli esirlerden Mia Schem isimli genç kız, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu çıldırtacak sözler sarf etti. Kassam Tugayları tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edildiğini söyleyen Schem, "Bana karşı çok iyi, çok nazik davrandılar" dedi.

Hamas tarafından serbest bırakılan rehinenin anlattıkları Netanyahu'yu çıldırtacak

Dün akşam Hamas'ın esir takası anlaşması kapsamında serbest bıraktığı 8 esirden 21 yaşındaki İsrailli esir Mia Schem, Hamas üyelerinin kendisine çok iyi ve nazik davrandığını söyledi. Schem esir bulunduğu süre zarfında Kassam Tugayları tarafından ameliyat edilmişti.

"ÇOK NAZİK DAVRANDILAR"

Hamas'ın daha önce tedavisini gerçekleştirdiği İsrailli esir Mia Schem, dün serbest bırakılmasının ardından Uluslararası Kızılhaç Örgütü'ne ait araçta yaşadıklarını anlattı. Schem, yaptığı açıklamada kendisine "Bana karşı çok iyi, çok nazik davrandılar" dedi. Verilen yemeklerin de güzel olduğunu ifade eden 21 yaşındaki Mia Schem, "Her şey güzeldi" dedi.

Hamas tarafından serbest bırakılan rehinenin anlattıkları Netanyahu'yu çıldırtacak

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Mia Shem'in annesi Keren Shem, telefonda kızının serbest bırakıldığına ilişkin haberi alınca gözyaşlarına tutamadı. Akşam saatlerinde bir araya gelen anne ve kızı birbirlerine sarılarak ağladı.

KASSAM TUGAYLARI TARAFINDAN AMELİYAT EDİLMİŞTİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 16 Ekim'de çatışmaların ilk gününde esir alınan ve yaralı olan Mia Schem'in koluna yapılan müdahaleye ait anları paylaşmıştı. Schem yaptığı açıklamada, " Gazze'deyim ve el-Kassam Tugayları beni tedavi ederek 3 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdi. Benimle ilgileniyorlar, ilaç veriyorlar, her şey yolunda" ifadelerini kullanmış, "Bir an önce evime, ailemin, annemin, babamın, kardeşlerimin yanına dönmeyi istiyorum" şeklinde konuşmuştu.

KARŞILIKLI ESİR TAKASI YAPILDI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi. İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Katar, 27 Kasım'da Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara"nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu. İsrail ordusu, 30 Kasım'da tarih belirtmeden "insani aranın" uzatıldığını duyururken Hamas, söz konusu aranın 1 gün uzatıldığını açıkladı. Bu sabah ise ateşkes sona erdi, saldırılar yeniden başladı.

 

EditörEditör