DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-10-2023 10:35

Hamas'tan Putin'e mesaj: Gazze kuşatmasını reddetmesini takdir ediyoruz

İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olası bir kara operasyonu için uyarıda bulunarak "Herkes için ciddi sonuçlar doğurabilir" dedi. Putin'in bu çıkışı Hamas tarafından memnuniyetle karşılandı. Hamas tarafından yapılan açıklamada "Putin'in halkımıza karşı devam eden Siyonist saldırganlığa ilişkin tutumunu, Gazze kuşatmasını reddetmesini takdir ediyoruz" denildi.

Hamas'tan Putin'e mesaj: Gazze kuşatmasını reddetmesini takdir ediyoruz

Kazakistan'da BDT Liderler Zirvesi'nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu düzenlemesinin herkes için ciddi sonuçlar doğuracağını söyledi. Bölgedeki durum için ABD'yi suçlayan Putin'in yapmış olduğu açıklamalar Hamas tarafından memnuniyetle karşılandı.

 

Hamas tarafından bu sabah yapılan açıklamada "Putin'in halkımıza karşı devam eden Siyonist saldırganlığa ilişkin tutumunu, Gazze kuşatmasını reddetmesini takdir ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Rus lider, katıldığı zirvede bölgede yaşananlarla ilgili "Yerleşim alanlarında ağır teçhizat kullanılması tüm taraflar için ciddi sonuçlar doğuracak karmaşık bir konudur. Yerleşim alanlarında teçhizat olmadan bu operasyonu gerçekleştirmek daha da zordur. En önemli şey, siviller arasındaki kayıpların kesinlikle kabul edilemez olmasıdır. Filistin- İsrail ihtilafını müzakere yoluyla çözmenin alternatifi olmadığı inancından yola çıkıyoruz. Hedef, başkenti Doğu Kudüs olan İsrail ile barış ve güvenlik bir arada olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını öngören Birleşmiş Milletler iki devlet formülünün uygulanması olmalıdır" dedi.

Bölgeyi ablukaya alan ve günlerdir bomba yağdıran İsrail, sivillerin geçişine saat 16:00'a kadar izin verileceğini, 6 saat boyunca izin verilen yollara saldırı olmayacağını duyurdu.

İsrail ordusu Hamas'ın üst düzey komutanlarından Murad Abu Murad'ın hava saldırılarında öldürüldüğünü açıkladı. Hamas'tan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

EditörEditör