DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-10-2023 23:27

Hastane katliamı sonrası Netanyahu'dan ilk sözler! Saldırıdan Hamas'ı sorumlu tuttular

İsrail, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesindeki saldırıya Hamas'ın attığı roketlerin sebep olduğunu iddia etti. İsrail Başbakanı tarafından da paylaşılan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail'e yönelik bir roket saldırısı düzenlediği ve söz konusu Hamas roketinin vurulduğunda hastanenin çevresinden geçtiği ifade edildi. Saldırıdan Hamas'ı sorumlu tutan Netanyahu, "Çocuklarımızı hunharca katledenler, kendi çocuklarını da katlediyor" dedi.

Hastane katliamı sonrası Netanyahu'dan ilk sözler! Saldırıdan Hamas'ı sorumlu tuttular

katlediyor" dedi.

Gazze'te yüzlerce insanın can verdiği hastane saldırısına ilişkin İsrailHamas'ı suçladı. Roketlerin İsrail'e yönelilk atıldığını belirten İsrail ordusu, söz konusu roketin vurulduğu an hastanenin çevresinden geçtiğini açıkladı. Açıklamayı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da paylaştı.

İsrail'in günlerdir abluka altındaki Gazze'ye hava saldırıları sürerken, kentte El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırı dünyayı ayağa kaldırdı.

Saldırıya ilişkin İsrail, Hamas'ı suçladı. İsrail Başbakanı tarafından da paylaşılan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail'e yönelik bir roket saldırısı düzenlediği ve söz konusu Hamas roketinin vurulduğunda hastanenin çevresinden geçtiği ifade edildi.

Netanyahu, bir paylaşım daha yaparak hastaneye saldırının İsrail ordusunca değil, Hamas tarafından yapıldığını belirtti. Netanyahu "Çocuklarımızı hunharca katleden, kendi çocuklarını da katlediyor" ifadelerine yer verdi.

EditörEditör