GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2024 17:37

Hastane randevu sistemine yeni düzenleme geliyor

Hastane randevu sistemine yeni düzenlemeler geliyor. Randevuya gitmeyen hastalara yaptırımlar daha da artacak.

Hastane randevu sistemine yeni düzenleme geliyor

Vatandaşlar MHRS sisteminden randevu bulmakta zorlanırken sağlık sektöründe randevu sisteminde sorunlar yaşanmaya devam ediyor.

Yaşanan sıkıntıları gidermek için Sağlık Bakanlığı bazı çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Randevu alıp hastaneye gitmeyenler için yeni yaptırımlar geliyor.

Vatandaşlar, randevu alabilmek için uğraşırken, bazı vatandaşlar ise randevu aldığı halde hastaneye gitmeyerek sırada bekleyen hastaların haklarını gasp ediyor.

2023 yılında randevu alıp gitmeyen hasta sayısı 23 milyon olarak açıklandı. Sağlık hizmetini aksatan bu durum için yeni önlemler alınması planlanıyor.

DAHA SIKI ÖNLEMLER ALINACAK
Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, randevu sahibi olanların % 82'sinin randevusuna geldiğini, fakat her 100 hastadan 18'inin gelmediğini belirtti.

Tedbirlerin yetersiz kaldığını belirten Koca, bu durumun devam etmesi halinde daha sıkı önlemler alacaklarının altını çizdi.

Randevu sisteminde yeni düzenlemenin sinyalini veren Koca, 15 gün kısıtlamasının yanı sıra başka yaptırımların da uygulanacağını söyledi.

EditörEditör