SİYASET
Giriş Tarihi : 07-02-2024 16:27

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat'ta gerçekleşen anma töreninde istifa çağrılarının hedefi olmasının ardından düzenlediği basın toplantısında adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş

Savaş, "Hatay'da oynanmak istenen oyunları biliyoruz. Hatay'da sığınmacı işgaline karşı olacağımı herkesle paylaşmak istiyorum. Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım. Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Beni protesto ettiler, biz bunların kim olduğunu biliyoruz" dedi.

Deprem bölgesindeki protestoları da değerlendiren Savaş, "Sayın Bakanımıza söz attılar. Orada Sayın Cumhurbaşkanımızın atamış olduğu bir bakan vardı. Bizi sevmeyebilirler ama ya bir tanesinin elinde el bombası olsaydı, silah olsaydı... Sayın Cumhurbaşkanımız bir yere giderken önden önlem alınıyor. Burada da alınmalıydı" ifadelerini kullandı.

Savaş, olayı tek bir kişi üzerine yıkmanın doğru olmadığını, Hatay'ı kimseye teslim etmeyeceklerini belirterek, "Bana gösterdikleri tepkilerin en az 100 katını bakanlara gösterdiler. Bakanları bile konuşturmayan bir kitle vardı. Onları da harekete geçiren bir Gökhan Zan vardı. Bana karşı yapılan bir kumpas var nedenini bilmiyorum." dedi.

Hatay'daki 6 Şubat anma töreninde Lütfü Savaş'a büyük tepki: Bölgeden  güçlükle uzaklaştırıldı - 06.02.2024, Sputnik Türkiye

Savaş, Gökhan Zan'ı hedef alarak, "Gökhan Zan futbolu bıraktığında ben ona kucak açtım. Onu maaşlı elemanım gibi futbol takımımda çalıştırdım. Onun şahitliğini biz yaptık. Bizim aramızda hiçbir kırgınlık yoktu. Ne olduysa Volkan hocanın Hatay'a gelmesiyle oldu. Biz daha iyi teknik direktör görmek istedik. Sonra ne olduysa oldu." diye konuştu.

Savaş, adaylığının devam ettiğini ve kesin olarak kazanacaklarını vurgulayarak, "Dün genel Başkanımız Özgür Özel ile görüştüm. Duruşu net. 'Adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız." dedi.

AdminAdmin