GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2024 12:15

Hataylılar, "Ayrılık" Şarkısıyla Asrın Felaketinde Kaybettiklerini Andı!

Kahramanmaraş depremlerinde en fazla yıkımın yaşandığı Hatay'da 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, enkaz bölgesinde toplanan vatandaşlarla birlikte "Ayrılık" isimli şarkıyı söyledi.

Hataylılar,

Peki, bu duygusal anlar nasıl gerçekleşti?

Depremin yıldönümünde enkazların arasında konser veren koro, "Ayrılık" şarkısıyla kaybettiklerini andı. Koroya, depremzedeler de eşlik etti. Yaşananlar cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

Hatay'da Asrın Felaketinin Yıldönümü

Kahramanmaraş merkezli 2 deprem 11 ili sarstı ve 53 bin 537 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Felaketten en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay'da da 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü dolayısıyla "sessiz yürüyüş" yapıldı.

Hataylılar asrın felaketinde kaybettiklerini 'Ayrılık' şarkısıyla andı

Duygusal Bir Anma Töreni

Hatay'da 6 Şubat 2023'te hayatını kaybeden vatandaşları anmak için toplanan Antakya Medeniyetler Korosu'nun performansı, izleyenleri duygulandırdı. Depremde 7 üyesini kaybeden koro, Ferhat İbrahimiye'ye ait "Ayrılık" şarkısını seslendirdi. Hataylılar da "Ayrılık. Ayrılık. Aman ayrılık. Her bir dertten ala yaman ayrılık." diyerek koroya eşlik etti.

Kahramanmaraş Depremleri: Asrın Felaketi

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremle sarsıldı. 11 ili etkileyen depremler "Asrın Felaketi" olarak adlandırıldı. 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, 120 bin kişinin yaralandığı depremlerde 40 bine yakın bina yıkıldı.

EditörEditör