GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-02-2024 17:24

Havalimanı’nda Annesinin Hizmet Alamadığını İddia Etmişti!

Sosyal medyada paylaşılan videoda İstanbul Havalimanı’nda yaşlı bir kadının Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadığı ve 2 buçuk saat rehin kaldığı iddiasında bulunan şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Havalimanı’nda Annesinin Hizmet Alamadığını İddia Etmişti!

İstanbul Havalimanı'nda yaşlı bir kadının Türkçe bilmediği için hizmet alamadığı ve 2 buçuk saat rehin kaldığı iddiası asılsız çıktı. Görüntülerle birlikte açıklama yapan İstanbul Valiliği, videodaki iddiaların gerçek dışı olduğunu ve art niyetli olarak paylaşıldığını duyurdu.

Valilik, S.Ç. isimli 78 yaşındaki kadının Van'dan İstanbul Havalimanı'na geldiğini ve uçağa binmeden önce talepte bulunması gereken "Wheel Chair (Refakatli Tekerlekli Sandalye)" hizmeti için başvuruda bulunmadığını açıkladı. Gerekli talebin uçak ekibi tarafından yapıldığı ve havalimanı çıkış noktasına kadar hizmetin aksatılmadan devam ettiği vurgulandı. Videodaki iddiaların asılsız ve art niyetli olduğu, görüntülerle birlikte açıklandı.

Görüntüleri çeken ve annesiyle ilgilenmediğini, mağdur olduğunu belirterek videoyu yayınlayan şahıs hakkında İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan soruşturma başlatıldı.

Bu olay, sosyal medyada paylaşılan her bilginin doğru olmadığını ve teyit edilmeden paylaşılmaması gerektiğini gösteriyor. Ayrıca, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için yetkililerin resmi açıklamalarını dikkate alması önemlidir.

EditörEditör