YEREL
Giriş Tarihi : 13-10-2023 09:55

Hayalet öğrenci olayında son gelişme! Savaşçı iddiaları yanıtladı...

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı milli eğitim camiasında yankılanan hayalet öğrenci iddiası hakkında özel açıklamalarda bulundu. Savaşçı, “Müfettişlerimiz sahada” dedi.

Hayalet öğrenci olayında son gelişme! Savaşçı iddiaları yanıtladı...

Savaşçı, “Bu konuda bakanlığımızdan da bize bir yazı geldi. Ayrıyeten alakalı şikayetleri de değerlendiriyoruz. Müfettişlerimiz sahada gerekli denetlemeleri gerçekleştiriyor. Tespit edilmesi dahilinde gereken ne ise yapılacak. Bize gelen bütün şikayetlerin üzerine titizlikle gidiyoruz. Velilerimiz, öğrencilerimiz, vatandaşlarımız asla bu konuda çekinmesin. Kanuna, işleyişe aykırı ne varsa bizzat bize bildirebilirler” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?
İddialara göre özellikle sınava girecek son sınıf öğrencilerini hedef alan bazı kurumlar kendi dershanelerine kayıt yapılması halinde öğrencinin bir özel okulda okuyor olarak gösterileceğini vadedip, yüksek notla sınıf geçme sözü veriyor. Kayıtları olunan okullardan alınıp, ‘hayalet öğrenci’ olarak özel okullara yazılan öğrenciler ise okul stresinden uzak tutulma sözü ile sadece üniversite sınavına hazırlanıyor.

AdminAdmin