GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-01-2024 15:59

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Fenomenler de dahil olmak üzere sosyal medya uygulamalarından gelir elde edip beyan etmeyenler tespit edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya uygulamalarından gelir elde edenleri izlemeye aldıklarını ve bu kapsamda çok sayıda kişinin tespit edildiğini açıkladı. Şimşek, "Sosyal medya uygulamaları üzerinden gerek içerik sağlayıcı olarak gerekse mal veya hizmet satışı gerçekleştirerek gelir elde eden çok sayıda kişi tespit edildi. e-Ticaret ve sosyal medya uygulamalarına yönelik yapılan analiz çalışmaları sırasında gelir elde ettiği halde hiç vergi mükellefiyeti bulunmayanlar tespit edilerek gerekli işlemler başlatıldı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Fenomenler de dahil olmak üzere sosyal medya uygulamalarından gelir elde edip beyan etmeyenler tespit edildi

Şimşek, ayrıca e-ticaret ve sosyal medya uygulamalarından gelir elde eden ancak vergi mükellefiyeti bulunmayan kişilerin tespit edilmesi için yapılan analizlerin devam ettiğini ve bu kapsamda gerekli işlemlerin başlatıldığını söyledi.

Şimşek: Fenomenler başta olmak üzere sosyal medyadan gelir elde edip beyan etmeyenler tespit edildi

Sonuç olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında sosyal medya uygulamalarından gelir elde edenleri de yakından takip ettiği ve bu kapsamda çok sayıda kişinin tespit edildiği görülüyor. Bakanlığın, vergi kayıp ve kaçağının önüne geçmek için bu çalışmalarını sürdüreceği ve gerekli işlemleri yapacağı ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan vergi kaçakçılığı takibi: Elektronik  ödemeler izlenecek | Independent Türkçe

Bu haberde, sosyal medya uygulamalarından gelir elde edenlerin vergi beyanı konusundaki eksikliklerine dikkat çekiliyor. Haberde, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu konudaki çalışmalarının devam edeceği ve gerekli işlemlerin yapılacağı belirtiliyor.

AdminAdmin