SİYASET
Giriş Tarihi : 12-01-2023 22:49   Güncelleme : 12-01-2023 22:49

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, altılı masaya "ayrı aday çıkarırız" tehdidini tekrarladı

Haber 7 - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 'Kimse kusura bakmasın HDP kimsenin şamar oğlanı değildir' ifadeleriyle bir kez daha altılı masaya istedikleri adayı çıkarmazlarsa, HDP'nin kendi cumhurbaşkanı adayıyla seçime gireceklerini bildirdi.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, altılı masaya

Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den altılı masaya cumhurbaşkanı adaylığı dayatması artarak devam ediyor. Altılı masada devam eden adaylık kavgasına müdahil olan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, 7 Ocak'ta Kars'ta bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 4. Olağan İl Kongresi'nde hiçbir ittifakın yanında yer almayacaklarını altını çizerek, "Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek" sözlerini sarf etti.

OLUÇ: ORTAK ADAYDA BULUŞMUYORLARSA KENDİ ADAYIMIZI BELİRLERİZ

Bu çıkıştan 1 gün sonra CHP'ye yakınlığıyla bilinen Tele1'e çıkan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, ortak adayda buluşmak isteyeceklerini belirterek, "HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 25 Ekim'deki grup toplantısında aday isimleri üzerinde komisyon kurulduğunu ve bu çalışmanın başlatıldığını açıkladı. Bugün Pervin Buldan'ın söylediği de bunu vurgulamış oldu. Bizle müzakere edilirse ortak bir adayda elbette buluşmak isteriz. Buluşulmuyorsa da kendi adayımızı belirleriz." dedi.

SANCAR, ALTILI MASAYA TEHDİT DOZUNU ARTIRDI: CESUR OLUN, BLÖF YAPMIYORUZ

10 Ocak'ta Habertürk'e konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP ve İyi Parti'nin başını çektiği altılı masanın kendileriyle ittifak içinde olduğunu kamuoyuna yansıtmamak için çabaladığını vurgulayarak, "Muhalefet partilerinin bir adım attıklarını görmedik. Bizim altılı masanın adayını beklememizi neden istesin insanlar?" ifadelerini kullandı.

Ortaklarına "cesur olun" çağrısı yapan Sancar, "Siyaset hakikatle yüzleşerek yapılsın. Hakikatleri görerek yapılsın. Sesimizi çıkarmayalım mı?" tepkisini gösterdi.

PERVİN BULDAN'DAN ALTILI MASAYA ADAY DAYATMASI: HİÇBİR MASANIN YANCISI DEĞİLİZ

Bugün HDP tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen bir toplantıda konuşan Pervin Buldan,  altılı masayı tehdit ederek, "HDP hiçbir masanın yancısı değildir, biz üçüncü yolun yolcusuyuz" dedi.

ALTILI MASAYA TEHDİT: HDP KİMSENİN ŞAMAR OĞLANI DEĞİLDİR

Buldan'ın altılı masaya tehdit mesajları şöyle:

"Biz bunu dedik diye bir sürü tartışma yaşandı. AK Parti'ye kaybetmek üzere kurulan Millet İttifakı'nın yanında olmaktan çekinenler olarak adlandırıldık. Cumhur İttifakı'na kaybetmenin tek yolunun başka bir tarafı desteklemekten geçenler olduğunu ifade edenler oldu. Kimse kusura bakmasın HDP kimsenin şamar oğlanı değildir, kimsenin yandaşı değildir, olmayacaktır da. Biz kendi öz gücümüzle kendi adayımızı çıkaracağız ve 2. tura kalması için de büyük bir seferberlikle çalışacağız. Bunu buradan bir kez daha ilan ediyorum. Maç daha yeni başladı ve 90 dakika. 1-2 dakikada bitecek bir maç değil. 90 dakikalık bir maçta diğer her iki ittifakın karşısında, kendimize güvenerek seçimlerde en başarılı şekilde çıkacak."

HDP, CUMHURBAŞKANI ADAYINI EN YAKIN ZAMANDA AÇIKLAYACAK

Buldan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayını açıklayacakları tarih için, "En kısa zamanda da bir takvim belirleyerek, kendi adayımızı açıklayacağımızı söylemiştik. Önümüzdeki günlerde de bu takvimi açıklayacağız, adayı açıklayacağımız tarihi de belirteceğiz." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin