GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-03-2026 12:26

Hendek’te 7 İşçinin Hayatını Kaybettiği Patlama Davasında Yeni Karar

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz 2020’de meydana gelen ve 7 işçinin yaşamını yitirdiği Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası patlamasına ilişkin davada mahkemeden yeni bir karar çıktı. Acılı ailelerin yakından takip ettiği davada, fabrika sahibi Yaşar Coşkun hakkındaki ev hapsi kararının devamına hükmedildi.

Hendek’te 7 İşçinin Hayatını Kaybettiği Patlama Davasında Yeni Karar

Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Yaşar Coşkun ve avukatının 26 Eylül 2025’ten bu yana uygulanan “konutu terk etmeme” şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılması yönündeki talebini reddetti. 25 Şubat 2026 tarihli kararla birlikte Coşkun’un yargılama sürecinin ev hapsi şartıyla devam etmesine karar verildi.

Mahkeme kararında kefaletle ilgili dikkat çeken bir düzenleme de yer aldı. Daha önce dosyaya nakit olarak yatırılan 15 milyon TL’lik kefaletin, aynı tutarda banka teminat mektubu sunulması halinde sanığa iade edilebileceği belirtildi. Şartın yerine getirilmesi durumunda, emanette bulunan nakit para Sakarya Defterdarlığı aracılığıyla sanığa geri verilecek.

Öte yandan davada daha önce verilen karar da tartışma konusu olmuştu. 2022 yılında sanıklar hakkında “bilinçli taksir” suçundan 16 yıl hapis cezası verilmişti. Ancak Yargıtay 12. Ceza Dairesi, suç vasfının “olası kast” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmederek kararı bozmuştu. Bu nedenle davada yeniden yargılama süreci devam ediyor.

Mahkemenin son ek kararına karşı Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz yolu açık bırakıldı.

AdminAdmin