GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2024 14:20

Hendek'te Dev Proje Tamamlanıyor! Psikososyal Destek, Nitelikli İstihdam ve Kütüphane Merkezi Hendeklileri Bekliyor!

Hendek Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Sakarya Valiliği'nin iş birliğiyle hayata geçirilen "Hendek Psikososyal Destek, Nitelikli İstihdam Merkezi ve Kütüphane" projesi tamamlanmak üzere. 2 bin 564 metrekarelik alana inşa edilen merkez, Hendek'e çok amaçlı ve örnek bir eser kazandırıyor.

Hendek'te Dev Proje Tamamlanıyor! Psikososyal Destek, Nitelikli İstihdam ve Kütüphane Merkezi Hendeklileri Bekliyor!

Başkan Babaoğlu Projeyi Yerinde İnceledi

Hendek Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu, tamamlanmak üzere olan projeyi yerinde inceledi. İnceleme sonrası yaptığı açıklamada, projenin Hendek'e kazandırılacak önemli bir eser olduğunu ve vaatlerinden birini daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İSTİHDAM MERKEZİ PROJESİNDE İMZALAR ATILDI | T.C. Hendek Belediyesi Resmi  İnternet Sitesi

Psikososyal Destek, Nitelikli İstihdam ve Kütüphane Bir Arada

Başkan Babaoğlu, projenin detayları hakkında şunları söyledi:

  • Psikososyal Destek Merkezi: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilecek uzmanlar, ihtiyaç duyan vatandaşlara psikososyal destek sağlayacak.
  • Nitelikli İstihdam Merkezi: Kadınlara yönelik aşçılık, pastacılık, çikolata üretimi gibi konularda nitelikli eğitimler verilecek ve eğitim alan kursiyerler çeşitli iş alanlarında istihdam edilecek.
  • Kütüphane: 60 bin kitapla hizmet verecek kütüphane, ana sınıfından üniversiteye kadar tüm öğrencilere açık olacak. Türkiye'nin yüzüncü yılında Türkiye'de yapılacak yüz kütüphaneden biri olacak.
  • Teleskop: Uzay bilimine ilgiyi teşvik etmek için teras katta yıldızların incelenebileceği bir teleskop kurulacak.
  • Engelli Erişim: Görme ve duyma engelli vatandaşlar için özel alanlar oluşturularak kütüphaneden faydalanmaları sağlanacak.

Başkan Babaoğlu'ndan Teşekkür ve Teşvik

Başkan Babaoğlu, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Hendek'imize hayırlı olsun. Bu güzel eserin ilçemize ve hemşehrilerimize çok faydaları olacağına inanıyorum." dedi.

EditörEditör