YEREL
Giriş Tarihi : 09-03-2024 14:37

Hendek'te Güneşli Havanın Tadını Çıkaranlar Karla Uyandı!

Hendek'te bir gün öncesinde güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlar, sabah uyandıklarında her yeri karla kaplı gördü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrasında etkisini gösteren kar yağışı, ilçenin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Dün tarlalarında güneşli havada çalışan vatandaşlar yerde büyüyen yabani menekşeleri görürken, bu sabah beyaz örtüyle uyandı.

Hendek'te Güneşli Havanın Tadını Çıkaranlar Karla Uyandı!

Hendek ilçesinde dün güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlar, bugün karla uyandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrasında etkisini gösteren kar yağışı, ilçenin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Dün tarlalarında güneşli havada yabani menekşeleri gören vatandaşlar, bu sabah beyaz örtüyle uyandı. Gece saatlerinde başlayan yağış sonrasında kar kalınlığı yer yer 15 santimetrelere kadar ulaştı.

A W158742 08

Dün tarlasında güneşli hava olduğunu belirten Meryem Kazın, bahçesinde yabani menekşeler olduğunu belirtti. Karla kaplı güne uyanan Mehmet Kazın, "Dün hava güzeldi sabah baktık kar yağıyor. Eskiden çok kar yağardı mevsimler aylarına göreydi. Şimdi ise kışın baharı yaşıyoruz" dedi.

A W158742 07

Emine Kazın ise, "Mevsimler şaşırdı diyebiliriz. Önceden bu mahallede Ekim ayında başlardı kar yağışı ve bir, iki metrelere kadar çıkardı. Artık mevsimler değişiyor yaz kışa, kış ise yaza dönüyor. İlk kar Aralık ayında yağdı ve aşırı derecede yağmadı. Bu sene hep günlük güneşli geçti. Şimdi ise karla karşılaşıyoruz. Fındıklar da havalara aldandı tomurcuklar çiçek açtı. Bundan sonraki süreçte durumlar değişir umarım yoksa fındık toplayamayız ve kötüye gider" diye konuştu.

A W158742 06

EditörEditör