YEREL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 12:47

Hendek'te İstihdam Seferberliği

Hendek Belediyesi, iş arayan vatandaşlar ile personel arayan işverenler arasında köprü görevi gören BEL-İŞ Merkezi ile son 5 yılda rekor sayıda işlem gerçekleştirdi.

Hendek'te İstihdam Seferberliği

2019-2024 döneminde 46 bin 478 işlem yapılırken, 10 bin 764 vatandaş işe yönlendirildi. Özellikle pandemi döneminde 6 bin 593 kişinin iş bulmasına yardımcı olan BEL-İŞ Merkezi, Hendek'te istihdama önemli katkılar sağladı.

Nitelikli İstihdam Merkezi ile Güçlü Adımlar:

Hendek Belediyesi, sadece iş bulma konusunda değil, nitelikli personel yetiştirme konusunda da önemli adımlar atıyor. Nitelikli İstihdam Merkezi projesi kapsamında faaliyete geçen tekstil atölyesinde ilk kursiyerler eğitimlerini tamamladı ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilk hazır giyim siparişlerini üretti. Merkezde ayrıca kadınlara yönelik aşçılık, pastacılık ve çikolata üretimi kursları da düzenlenecek.

Başkan Babaoğlu'ndan Çalışan, Üreten ve Gelişen Hendek Vaadi:

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, BEL-İŞ Merkezi ve Nitelikli İstihdam Merkezi ile Hendek'te istihdama büyük katkı sağladıklarını söyledi. Babaoğlu, "Nitelikli İstihdam Merkezi'miz tam faal olduğunda aşçılık, pastacılık ve çikolata üretimi eğitimleriyle iş gücüne ve istihdama nitelikli personel kazandırmış olacağız. Hendek, her alanda çalışıyor, üretiyor ve gelişiyor. Cumhur İttifakı Hendek Belediye Başkan Adayı olarak söz veriyorum; daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz." diye konuştu.

 

Hendek Beledi̇yesi̇ Bel İş Merkezi̇’nden 10 Bi̇n 764 Vatandaş İşe Yönlendi̇ri̇ldi̇

EditörEditör