Asayiş
Giriş Tarihi : 07-03-2024 16:23

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast ifade verdi

Gazeteci Hrant Dink cinayetiyle ilgili 5’i polis 12 sanığın “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “örgüt üyeliği” ve “örgüt adına suç işleme” suçlamalarıyla yeniden yargılandıkları davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada fail Ogün Samast ifade verdi.

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast ifade verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesine ilişkin Ogün Samast hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle açılan yeni dava ile aralarında Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu 11 sanığın yargılandığı dava birleştirilmişti.

Duruşmaya Samast ve bazı sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Yeni duruşma kapsamında ilk kez ifade veren Ogün Samast, o dönemde 16 yaşında olduğunu, Yasin Hayal'den korktuğunu ve "emniyet arkamızda, devlet arkamızda, istediğinizi yapın" konuşmalarıyla cesaretlendirildiğini anlattı.

Sanıklardan Yasin Hayal, daha önce açılan ve Ocak 2012'de hükme bağlanan Hrant Dink cinayeti davasında "tasarlayarak öldürmeye azmettirmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

EditörEditör